Machinebouw en Industriële Automatisering

Voor machinebouwers, producerende bedrijven en Original Equipment Manufacturers is de industriële automatisering vele decennia al een stuwende kracht. De moderne ontwikkeling met digitalisering en connectiviteit vergroot de kansen voor machinebouwers en hun klanten met flinke stappen. Het hele programma van het Machinebouw event biedt kennis over de nieuwe kansen, waarbij de eerste spreker de praktijk van een machinebouwer toont. VanRiet Material Handling Systems verbetert de concurrentiepositie van hun klanten met automatische transport- en sorteeroplossingen.

VanRiet ontwerpt, realiseert, installeert en onderhoudt intra logistieke systemen. Deze systemen hebben een complex ontwerp toegespitst op de wensen en marktomstandigheden van de klant. Tijdens de presentatie van Piet Bosma, CTO bij VanRiet, krijgt u inzicht in de engineeringspraktijk, waarin de digitale layout als centrale informatiebron wordt gebruikt in het primaire proces van de projecten bij VanRiet.

Die moderne werkwijze (Digital Twin) sluit aan op ontwikkelingen in de markt (Industry 4.0, Big Data, IIoT, Smart Engineering) en bevordert de kwaliteit en efficiency bij de afgeleverde systemen. De spreker gaat dieper in op, hoe de technologische aspecten (elektrisch, mechanisch en software) in een model samen komen en welke voordelen model driven engineering biedt voor een efficiënt proces.

Afsluitend gaat Piet Bosma in op welke kansen industriële automatisering in de toekomst mogelijk kan bieden, zoals data gedreven feedback en preventief onderhoud.

Het volledige programma kunt u hier vinden. U kunt zich als eindgebruiker in de Machinebouw of Factory Automation (ook aanverwant met apparatenbouw, modulebouw, OEM of system integrators zijn relevant) via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan het Machinebouw event op 8 december 2016 in Hart van Holland te Nijkerk.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!