Prototyping 2015 in Belgie

Kortrijk Xpo komt op 28 en 29 oktober 2015 met een vernieuwend beursconcept voor al wie actief is op vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes. Iedereen binnen de prototyping waardeketen, vanaf het idee tot de productie in kleine volumes, komt hierbij aan bod.

De beurs onderscheidt zich hiermee van andere vakbeurzen. Bij dit uniek event wordt ook aandacht besteed aan top-seminars, real-life prototyping studios, een materialententoonstelling en networking. De vakbeurs is een samenwerking van Kortrijk Xpo met Howest – Industrial Design Center. Het kan daarbij rekenen op de steun van sterke structurele partners zoals Roland DG, 3D systems, Pili Pili, Creax, Quicksand, Inside Matters, Axson technologies en UGent Campus Kortrijk.

Uniek concept

Het brede aanbod van technologieën, materialen, tools en technieken op één plaats brengen met het productontwikkelingsproces in al zijn fasen en facetten als kapstok, is uniek. Er is wereldwijd geen gebrek aan evenementen rondom prototyping maar deze focussen veelal op een deelaspect van de waardeketen, zoals 3D printen. De industriële prototype-community bleef hierdoor op zijn honger zitten. Prototyping 2015 vult deze leemte in en slaat de brug tussen de creatieve industrie en de zogenaamde maakindustrie. De exposanten zijn dan ook heel divers: dienstverleners, manuele prototypers, bedrijven met activiteiten in digitale en analoge prototyping, grondstoffenleveranciers, onderzoekscentra, ontwerpbureaus en machineleveranciers.

Mens achter het ontwerp

De beurslay-out is uniek: de bezoeker wandelt automatisch doorheen uniforme exposantenmodules en rond presentatiesokkels. Hiermee stapt men af van de klassieke beursindeling. Dit zorgt voor een laagdrempelige bezoekersflow doorheen de standen en bevordert de spontane uitwisseling van informatie rond innovatieve product ontwikkeling. Er wordt daarnaast veel aandacht besteed aan een sfeervolle setting – met free catering voor zowel bezoekers als exposanten – om niet alleen alle actoren uit de markt samen te brengen, maar ook business opportuniteiten en networking te stimuleren.

Ga naar het event Prototyping 2015

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!