Nieuwe masteropleiding

De TU/e start volgend jaar met de nieuwe masteropleiding Manufacturing Systems Engineering (productiesysteem ontwerpen). Hiermee komt de TU/e tegemoet aan de behoefte van de industrie. De huidige industrie vraagt om ingenieurs die de technologische kennis van machines combineert met de kennis van de omgeving waarin die machines werken. Een ingenieur op het snijvlak van werktuigbouwkunde en bedrijfskunde.

De behoefte aan dit type ingenieur is ontstaan door de snelle technologische ontwikkelingen. Door de digitalisering en automatisering bevindt de industrie zich momenteel in een snelle ontwikkeling. Machines en producten kunnen met elkaar communiceren, niet alleen binnen de fabriek maar ook tussen de bedrijven onderling en tussen de bedrijven en de klanten. De hele keten kan informatie delen.

Ingenieur van de toekomst

“Al die informatie komt beschikbaar. Het is een enorme uitdaging om die te gebruiken om productieprocessen te verbeteren. Het betekent wel dat de ingenieur van de toekomst kennis moet hebben van de hele keten; vanaf de techniek in de machine tot aan de volledige keten van toeleveranciers”, legt Ivo Adan uit. De hoogleraar Manufacturing Networks aan de faculteit Werktuigbouwkunde van TU/e is bezig met de opzet van de nieuwe masteropleiding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!