Op woensdag 8 en donderdag 9 november vond de nieuwe vakbeurs voor de maakindustrie, genaamd Main Industry, plaats in de TT Hall te Assen. Naast een actieve beurs, waarbij de maakindustrie de nieuwste ontwikkelingen presenteerde op het gebied van slim, innovatief en duurzaam produceren, was er ook volop ruimte om kennis op te doen voor de bezoekers.

‘We hebben de vakbeurs geïnitieerd om een een platform te kunnen bieden voor professionals die actief zijn in de maakindustrie. Enerzijds op het gebied van maintenance, het onderhouden en installeren en anderzijds op smart factory, het slimme produceren. Het concept heeft gewerkt. Deelnemende bedrijven en bezoekers konden nieuwe contacten te leggen, geïnspireerd worden en hebben kennis uitgewisseld. Daarnaast vonden er dagelijks diverse kennissessies plaats waar bezoekers vrijblijvend plaats konden nemen.’, aldus event sessanager Marijke Tiehuis. ‘Onze deelnemers zijn tevreden en ook wij mogen terugkijken op een goed resultaat: met een behaald bezoekersaantal van 1874 personen zijn wij meer dan tevreden. Er hebben zich reeds diverse nieuwe bedrijven aangemeld voor deelname volgend jaar. Nu kunnen we het concept gaan uitbouwen’.

Smart Factories
Techniek combineren met ICT is de toekomst. En dat Noord-Nederland een enorme potentie heeft met veel kennis over slim produceren is bekend. Dat wordt onderstreept door topbedrijven die zich gezamenlijk manifesteren in het nieuwe ‘Region of Smart Factories’,

waarbij 40 bedrijven en kennisinstellingen samenwerken aan de ‘fabriek van de toekomst’(RoSF). Hans Praat van de NOM: ‘De smart industry heeft de laatste jaren een enorme boost gekregen, zich razendsnel ontwikkeld en is onmisbaar geworden binnen de maakindustrie. Elk bedrijf, groot en klein, zal zijn productieproces verder gaan digitaliseren. Wij presenteerden ons als RoSF gezamenlijk met diverse bedrijven en speelden een adviserende rol bij de organisatie van de beurs. We hebben positieve reacties ontvangen en zijn enthousiast over de kwaliteit van de bezoekers die Main Industry heeft bezocht.’

Hoofdthema’s van de industriële vakbeurs waren onder andere technologie & innovatie,  smart industry en Industrie 4.0 evenals installatie en maintenance. Alle sectoren binnen de industrie; van industriële innovaties als robotologie tot engineering tot onderhoudstechnologieën & -materialen, van software tot smart industry en van asset management, facility management & veiligheid tot milieutechniek, energiebeheer en duurzaam ondernemen kwamen aan bod.

Main Industry Noord-Nederland zal in 2018 een vervolg krijgen.

Voor meer informatie: www.mainindustry.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!