Vooruitblik Hannover Messe 2018: Smart Industry bereikt nieuwe fase

Hannover Messe 2018: van automatiserings- en energietechniek, intralogistiek, IT-oplossingen tot kunstmatige intelligentie. Met het hoofdthema „Integrated Industry – Connect & Collaborate“ toont de Hannover Messe, de grootste industriebeurs ter wereld het potentieel van deze ontwikkeling. De Hannover Messe vindt dit jaar plaats van 23 t/m 27 april 2018.

Mensen, machines en informatietechnologie maken de fabriek van de toekomst. Haar volledige potentieel ontplooit deze pas door integratie in netwerken. “De nieuwe connectiviteit, dus de organisatie in netwerken, brengt Smart Industry naar de volgende fase”, aldus Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de raad van bestuur van Deutsche Messe AG. “Met het hoofdthema ‚Integrated Industry – Connect & Collaborate’ laten we zien hoe de netwerkintegratie in de industrie geheel nieuwe vormen van bedrijfsvoering, arbeid en samenwerking schept. Het resultaat is meer concurrentievermogen, een betere werkomgeving en nieuwe bedrijfsmodellen.”

De fabrieks- en energietechniek presteert steeds beter en de mogelijkheden voor het gebruik van gegevens worden steeds groter. IT-oplossingen voor de maakindustrie verschijnen op de markt. Daarbij komen nog kunstmatige intelligentie en machine learning, waardoor machines beslissingen kunnen nemen. Productieketens kunnen digitaal worden gesimuleerd. Predictief onderhoud wordt de norm. Innovatieve zakelijke modellen ontstaan, nieuwe spelers verschijnen op de markt en de grenzen van branches vervagen steeds meer.

“De Hannover Messe is de plaats om de razendsnelle ontwikkeling van Smart Industry en haar gevolgen te beleven”, benadrukt Köckler.
Het hoofdthema „Integrated Industry – Connect & Collaborate“ is voor alle industriële branches van immens belang. Tegenwoordig kan bijvoorbeeld de samenwerking tussen mens en robot in ondernemingen van vrijwel elke grootte vrij eenvoudig worden benut. Of de digitale tweeling: Het virtuele beeld van een product en de koppeling van fabrikant- en klantgegevens maken geoptimaliseerde productieprocessen mogelijk.

Ga naar het event

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!