Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Waterstof vraagt om andere kijk op beveiliging (tip)

10 november 2022 van 10:00 am tot 11:00 am

Wegens succes herhaald! Gratis webinar ‘Waterstof vraagt om andere kijk op beveiliging’

Waterstof is een veelbesproken onderwerp binnen de energietransitie. Maar waterstof is lichter en explosiever dan aardgas waardoor het vraagt om een andere vorm van beveiligen met behulp van specifieke detectiemethoden. Onze gasdetectiespecialist Peter Adema krijgt veel vragen over waterstofdetectie en organiseert daarom nogmaals op 10 november 2022 vanaf 10.00 uur een gratis webinar over dit onderwerp. Dit keer ontvangen wij Edward Heitlager van Crowcon Detection Instruments in onze studio. Het webinar is deze keer volledig in het Nederlands. Specialisten Edward en Peter bespreken tijdens het webinar een nieuwe detectietechnologie die zeer geschikt is voor waterstof.

MPS: nieuwe detectietechnologie voor o.a. waterstof

Het gebruik van waterstof brengt risico’s met zich mee. Waterstof is kleurloos en geurloos, waardoor het moeilijker is om het gas waar te nemen. Ook is waterstof lichter dan aardgas waardoor het kan makkelijker ontsnappen via kleppen en afsluiters. Huidige veiligheidsmaatregelen om gevaarlijke situaties met aardgas op tijd te signaleren, zijn daarom niet altijd geschikt voor waterstof. Mede voor waterstoftoepassingen zijn er gasdetectoren ontwikkeld die gebruikmaken van een nieuwe technologie; de Molecular Property Spectrometer (MPS™). Deze onderhoudsvrije sensor detecteert meerdere gassen en heeft geen last van sensorvergiftiging.

Voordelen MPS:

  • Geen jaarlijkse kalibratie
  • Langere levensduur sensor
  • Geen kans op sensorvergiftiging

Groot veiligheidsvoordeel

Fabrikant Crowcon is het eerste bedrijf dat een Molecular Property Spectrometer brandbaar gas-sensor toepast in een stationaire gasdetector. De eigenschappen van de sensor zorgen ervoor dat gebruikers van MPS-technologie snel gewaarschuwd worden bij gevaar, direct weten waar dat gevaar is en hoe ze hierop moeten reageren. Dit is een groot veiligheidsvoordeel. Tijdens het webinar wordt o.a. via een live demonstratie de gasdetector met nieuwe MPS-technologie getoond.

Schrijf je nu in voor gratis deelname!

Gegevens

Datum:
10 november 2022
Tijd:
10:00 am tot 11:00 am
Evenement Categorie:
Site:
https://hitma.webinargeek.com/waterstof-vraagt-om-een-andere-kijk-op-beveiliging?cst=industriekalender

Organisator

Hitma
Telefoon
+31 (0)29 75 14 833
E-mail
info@hitma.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Online

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden