Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Economisch vooruitzicht 2023

13 januari 2023 van 12:00 pm tot 1:00 pm

Wat staat ons te wachten in 2023? Hoe krijgen de grote thema’s van 2022 zoals de oorlog, inflatie, arbeidskrachtentekort, de energiecrisis en de aanhoudende problemen in de toeleveringsketen komend jaar een vervolg? Deze onderwerpen brachten ondernemers vele uitdagingen en bepaalden grotendeels de agenda.

Wat de vooruitzichten zijn van volgend jaar, bespreken FDP-begrotingsdeskundige en Nederland-kenner Otto Fricke en hoofdeconoom van ING Bank Carsten Brzeski samen met DNHK-directeur Günter Gülker op 13 januari. Tijdens dit economisch vooruitzicht, bespreken ze hun politieke en economische verwachtingen voor 2023.

Maar we zijn ook benieuwd naar uw blik op het nieuwe jaar. Elke crisis biedt namelijk ook kansen. Dit geldt met name voor de Duits-Nederlandse samenwerking. Die mogelijkheden willen wij graag samen bespreken tijdens deze online lunchbijeenkomst.  Heeft u een vraag aan een van de deelnemers of een statement? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier, dan nemen we dit graag mee in het gesprek.

Carsten Brzeski Carsten Brzeski is Global Head of Macro Research en Chief Eurozone Economist ING, Chief Economist ING Germany sinds 2013. Hij houdt zich vooral bezig met de economische en politieke ontwikkelingen in Duitsland en in de eurozone, waaronder het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank.

Brzeski begon zijn carrière bij de ING in het Brusselse Economic Research Team in 2008. Sinds 2019 is hij een JFK Memorial Policy Fellow aan de Harvard Universiteit en lid van de adviesraad Internationale Vraagstukken van de Nederlandse regering en het parlement.

Otto Fricke Otto Fricke is een Duits politicus en is sinds 2002 lid van de Duitse Bondsdag. Sinds 2022 is hij voorzitter van de Duits-Nederlandse parlementaire fractie.

Deze parlementaire groep heeft als doel om de internationale betrekkingen van de Bundestag op parlementair niveau uit te breiden en te bevorderen. Dat doen ze door middel van branche specifieke evenementen, informatiereizen, conferenties en persoonlijke contacten met parlementariërs uit Nederland. In 2020 ontving Fricke de Duitse Orde van Verdienste voor zijn inzet.

Gegevens

Datum:
13 januari 2023
Tijd:
12:00 pm tot 1:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.dnhk.org/nl/evenementen/details/economisch-vooruitzicht-2023

Organisator

DNHK | Duits-Nederlandse Handelskamer
Telefoon
+31 (0)70 3114 100
E-mail
info@dnhk.org
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Online

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden