Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennisevent ABB – Van Egmond Groep: Energietransitie in de industrie (tip)

9 november 2023 van 1:00 pm tot 4:30 pm

In een wereld die steeds meer geconfronteerd wordt met de gevolgen van klimaatverandering, is de overgang naar duurzame energiebronnen en processen van cruciaal belang. Daarnaast zijn industriële processen verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de wereldwijde CO2-uitstoot. Om bedrijven binnen de industrie op weg te helpen en te sturen, zijn er verschillende besluiten, wetten en regels opgesteld. Weet jij wat jou staat te wachten om hieraan te kunnen voldoen en waar je moet beginnen?

Tijdens het gezamenlijke event Energietransitie in de industrie van ABB en Van Egmond Groep nemen we jou mee in verschillende industriële thema’s rondom energietransitie en elektrificatie. Ook worden er tips en tricks meegegeven om je fabriek en/of productieprocessen toekomstbestendig te maken.

Programma en sprekers

1. Energiebesparingsplicht 2023: extra rompslomp of inspiratiebron?
Ed van Hal – LIKE Energy energieconsultant industriële omgevingen
Vóór 1 december 2023 moeten alle bedrijven met een elektriciteitsverbruik van meer dan 50.000 kWh en/of meer dan 25.000 m3 aardgasverbruik energiebesparende maatregelen rapporteren in het eLoket van de Rijksoverheid.
Ondernemers in industriële omgevingen worden overladen met allerlei wettelijke plichten, zoals de energiebesparingsplicht, onderzoeksplicht, informatieplicht en EED-auditplicht. Ed van Hal, energieconsultant industriële omgevingen bij LIKE energy, praat je hierover bij tijdens dit kennisevent. Aan de hand van praktijkvoorbeelden inspireert hij je om naar oplossingen te zoeken, waarmee je niet alleen aan de wet voldoet, maar die bovendien subsidie en een kwalitatief beter productieproces kunnen opleveren.

2. In 6 stappen naar een productielocatie van de toekomst
Johan Bestebreur, ABB Segmentmanager Industrial Plants
De noodzaak voor verduurzaming van industriële locaties is groot. De wet- en regelgeving op dit gebied wordt steeds strenger en de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel.
Om de ontwikkelingen te kunnen volgen, zijn toekomstbestendige installaties een must. Hierbij gaat het om installaties die eenvoudig (digitaal) te updaten en upgraden zijn en voorbereid zijn op de ontwikkelingen van morgen.
Ook kun je hiermee nieuwe stappen zetten op het gebied van asset management en voorspellend onderhoud. Maar, waar begin je?
ABB deelt aan de hand van 6 concrete stappen hoe je toekomstbestendige installaties realiseert. Zo buigen we complexe uitdagingen om naar mooie kansen en slimme oplossingen voor een efficiënt, slim, veilig en eenvoudig energiebeheer. Zowel voor bestaande als nieuwe locaties en installaties.

3. James Meijer over duurzame oplossingen vanuit Van Egmond Groep
James Meijer, accountmanager Van Egmond Groep
Sinds 2018 is James Meijer werkzaam bij Van Egmond Groep als accountmanager, met als focus energie-infrastructuur en onderwerpen als power quality en energietransitie. Naast zijn werkzaamheden bij Van Egmond Groep is hij bestuurslid van Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), afdeling Elektrotechniek. Tijdens het kennisevent zoomt James in op verschillende oplossingen om jouw doelstellingen rondom energiebesparing te realiseren. Denk hierbij aan het energiemanagementsysteem Smart Energy Platform en de efficiënte en duurzame energieverdelers van Van Egmond Groep.

Meer informatie en aanmelden

Gegevens

Datum:
9 november 2023
Tijd:
1:00 pm tot 4:30 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.vanegmond.nl/nieuws/kennisevent-abb-van-egmond-groep-energietransitie-de-industrie

Organisator

Van Egmond Groep
Telefoon
0314 375 300
E-mail
verkoop@vanegmond.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Van Egmond Groep
Expeditieweg 4
Doetinchem, 7007 CM
+ Google Maps

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden