Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

EU Chips Act: Nederlands halfgeleider competence center

18 januari 2024 van 9:00 am tot 1:00 pm

De Europese Chips Act vergroot het concurrentievermogen van Europa op het gebied van halfgeleidertechnologieën en -toepassingen en draagt bij tot zowel de digitale als de groene transitie. Een nieuw onderdeel van de EU Chips Act zijn de halfgeleider competence centers. In Nederland wordt zo’n center nartionaal opgezet. Bent u een organisatie die van plan is een voorstel in te dienen? Of bent u al onderdeel van een samenwerking en wilt u bijdragen aan de inhoudelijke activiteiten van het competence center? Volg dan deze gratis workshop.

Een Europees netwerk van halfgeleider competence centers zal ondersteuning bieden aan mkb’ers, start-ups en scale-ups om hun vaardigheden te verbeteren en toegang te bieden tot de pilot lines en het Europees halfgeleider design platform.

Planning

De uitvraag voor het opzetten van een nationaal halfgeleider competence center gebeurt in 2 fases. Fase 1 is een nationale voorselectie met een deadline eind tweede kwartaal van 2024. Fase 2 is een beperkte uitvraag in het derde kwartaal van 2024. Dan mogen alleen het geselecteerde voorstel een Europese aanvraag kan indienen. Volgens de huidige planning wordt in het vierde kwartaal van 2024 de financiering bekend gemaakt.

Voor wie?

De workshop is interessant voor organisaties die van plan zijn een voorstel in te dienen of organisaties die al onderdeel zijn van een consortium en graag actief bij willen dragen aan de inhoudelijke activiteiten van het competence center.

Programma

Tijdens de workshop gaan wij onder meer in op:

  • Het Europese netwerk van competence centers en de rol binnen de Chips Act;
  • De nationale voorselectie en nationale prioriteiten;
  • Europese aanvraagprocedure van het geselecteerde voorstel (inclusief aan te leveren documentatie/templates) en evaluatiecriteria;
  • De opzet en de activiteiten van het competence center.

Heeft u vragen, of bent u van plan een voorstel in te dienen? Laat het ons dan weten tijdens uw registratie. Dan kunnen we de input meenemen in de voorbereiding van de bijeenkomst.

Gegevens

Datum:
18 januari 2024
Tijd:
9:00 am tot 1:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.rvo.nl/evenementen/workshop-eu-chips-act-competence-center

Locatie

NH Hotel Den Haag
Pr. Margrietplantsoen 100
Den Haag, 2595 BR
+ Google Maps

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden