Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Platform Industrie & Veiligheid

19 mei 2022 van 10:00 am tot 12:00 pm

Op donderdag 19 mei 2022 organiseert NEN in samenwerking met het ministerie van SZW de bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’. Via dit platform kunnen belanghebbenden ontwikkelingen van en voor de industrie volgen.

Het platform ‘Industrie & Veiligheid’ geeft iedereen de mogelijkheid om de huidige ontwikkelingen rondom wetgeving en normalisatie, die van belang zijn voor de industrie, te volgen. Doel van het platform is om de actuele ontwikkelingen in normalisatie en in de Europese en nationale wetgeving te bespreken. Het platform ‘Industrie & Veiligheid’ informeert over ontwikkelingen binnen de vakgebieden van Machinebouw, Drukapparatuur, Arbeid en ATEX.

Programma

Tijdens de informatiebijeenkomst worden de actuele ontwikkelingen op het gebied van normalisatie en wetgeving voor machine- en arbo-veiligheid toegelicht. Het ministerie van SZW geeft een update over de laatste ontwikkelingen van de nieuwe Machineverordening. Verder wordt de herziening van de A- en B-normen besproken en geeft de TU Twente een presentatie over Safety Cube Method. Dit is een methode die stapsgewijs het proces naar integrale veiligheid beschrijft.

Aanmelden Platform Industrie & Veiligheid

De online bijeenkomst is op donderdag 19 mei 2022 van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname is kosteloos. Belanghebbenden en geïnteresseerde partijen kunnen zich inschrijven aan via NEN evenementen. Op deze pagina staat ook het volledige programma. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst.

Meer informatie en meepraten over de inhoud van normen

Voor informatie over het platform, neem contact op met Okke-Jaap Prent, telefoon 015 2 690 156 of ga naar het platform ‘Industrie & Veiligheid’. Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? NEN heeft een groot aantal normcommissies, discussieplatforms en informatiebronnen betreffende industrie & veiligheid. Voor meer informatie over deze commissies en platformen, stuur een e-mail naar iv@nen.nl.

Lees ook:

Gegevens

Datum:
19 mei 2022
Tijd:
10:00 am tot 12:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://platform-iv-19mei2022.nen-evenementen.nl/

Organisator

NEN
Telefoon
015 2 690 391
E-mail
klantenservice@nen.nl
Bekijk de site van Organisator

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden