Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Produceren met minder energie is pure winst en goed voor het milieu

24 januari 2023 van 10:00 am tot 10:30 am

Enkele praktijkvoorbeelden en een demo van een energiemonitoring systeem wat operationeel kan zijn in 5 dagen

Om de wereldwijde doelstellingen rondom een CO2 neutrale industrie te bereiken, is het noodzakelijk voor productiebedrijven om het gebruik van energie fors te verminderen. Veel industriële bedrijven worstelen echter nog steeds met het begrijpen van hun eigen energieverbruik. In deze lezing nemen we u mee in de reis van een aantal productiebedrijven, om deze klimaatdoelstellingen en bijbehorende energiebesparingen te bereiken. Deze bedrijven hebben (in minder dan 5 werkdagen) een monitoringsysteem geïmplementeerd wat hen in staat stelt om de gebruikte energie (WAGES: water, air, gas, electricity, steam) van verschillende productielocaties te vergelijken. Deze organisaties zijn hierdoor is staat om het energieverbruik per locatie | per batch | per shift | per machine | per lijn | per asset |per product zichtbaar te maken en daarop gebaseerd hun “continuous energy improvement” plannen vorm te geven.

Tijdens deze presentatie geven wij u een inkijkje in de besparing die deze productiebedrijven hebben gerealiseerd door alleen al binnen deze bedrijven bewustwording te creëren rondom energieverbruik en bijbehorende Carbon Footprint. Aansluitend nemen we u mee in de vervolgstappen van deze bedrijven. Na het verzamelen van de data en de bewustwording binnen de organisatie is de volgende stap het optimaliseren en voorspellen van de energieconsumptie. Zo kunnen productiebedrijven bewust kiezen wanneer men welk product produceert.

Eric van Nispen – AVEVA Select Benelux

Dit betreft een lezing op het Productie Proces Automatisering Even (PPA event)

Gegevens

Datum:
24 januari 2023
Tijd:
10:00 am tot 10:30 am
Evenement Categorie:
Site:
https://fhi.nl/productieprocesautomatisering/programma-2023/

Organisator

FHI, federatie van technologiebranches
Telefoon:
033 465 75 07
E-mail:
info@fhi.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hart van Holland
Nijkerk, Nederland + Google Maps
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!