Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

TechnoHubDag

25 januari 2023 van 9:00 am tot 3:00 pm

Op woensdag 25 januari vindt de tweede TechnoHubdag plaats. Een dag waarmee we het tweejarige TechnoHubprogramma afsluiten. We delen de oogst aan mooie projecten en innovatieve showcases van de partners. Ook laten we zien hoe we in andere projecten verder bouwen op de verworven inzichten en resultaten.

We starten ’s ochtends om 09.15 uur (inloop vanaf 08.45 uur) met een aantal sprekers, onder wie Arie van Andel, CTO van Oceanco en lid van de taskforce Technologische Industrie Zuid-Holland. De tweede helft van de ochtend is gevuld met verschillende breakoutsessies en demonstraties, verspreid door de Duurzaamheidsfabriek. Van 12.30 – 13.30 uur kun je genieten van de lunch met ruimte om te netwerken. Je kunt natuurlijk ook een broodje meenemen voor onderweg.

Programma

08:45 – 09:15
Inloop met koffie en thee
09.15 – 10.00
Opening Plenair: de Factor Mens
–  Arie van den Andel – CTO Oceanco en lid taskforce Technologische
Industrie
 Zuid- Holland
– Timon Jongkind – practor Smart Industries en Projectleider TechnoHub
–  
Daan Wortel – directeur Duurzaamheidsfabriek
10.00  – 10.20
Top 3 pitches van studenten teams
10.20 – 10.30
Korte pauze
10.30 – 11.30
Breakout sessies
11.30 – 11.40
Korte pauze
11.40 – 12.25
Demonstraties op begane grond, 2e en 4e verdieping
12.30 – 13.30
Netwerklunch met terugkoppeling breakout sessies

13.00 – 15.00
Side event NexGen voor studenten en bedrijven

Breakout sessies
Van 10.30 tot 11.30 kun je kiezen uit vijf verschillende breakout sessies. Op het aanmeldformulier kun je jouw keuze kenbaar maken.

1. Predictive maintenance 
Hoe kun je slim gebruikmaken van reeds beschikbare data om het onderhoud van systemen niet alleen voorspelbaar te maken? In deze workshop laten we zien dat predictive maintenance niet alleen helpt om downtime te beperken en de levensduur van componenten te verlengen, maar ook om je service(organisatie) te optimaliseren.

2. Industrial Cyber Security
De maakindustrie maakt, net als veel andere sectoren, in toenemende mate gebruik van nieuwe technologie waarin gegevens een steeds grotere rol spelen. Naast de digitalisering van hardware worden ook de onderliggende processen steeds meer bepaald door algoritmes die gebruikmaken van grote hoeveelheden gegevens, via verschillende netwerken. Hoe ga je daar als bedrijf slim en vooral ook veilig mee om?

3. Optimaliseren van je productieproces met simulatie
Bij het optimaliseren van productieproces, wordt vaak nog gekeken naar individuele systemen of processtappen, terwijl het juist zo interessant kan zijn om naar het totale plaatje te kijken. Simulatiemodellen en Digital Twins kunnen helpen om betere beslissingen te nemen over investeringen en de impact van veranderingen inzichtelijk te maken.

4. Innovatie aanpak Smart Manufacturing
Het TechnoHub-programma was onder meer de aanjager voor een innovatie op het gebied van HDPE-cobotlassen. De betrokken partijen hadden elkaar zonder het programma waarschijnlijk niet gevonden op dit onderwerp. Maar hoe pak je innovatie aan als je het niet wil laten afhangen van anderen of van toevalligheden? En wat kun je allemaal verwachten?

5. Smart opleiden 
Innoveren, werken en leren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe zorgen we voor voldoende instroom in de technische opleidingen en hoe zorgen we ervoor dat we zittende medewerkers laagdrempelig en effectief meenemen in de snelle ontwikkelingen op het gebied van Smart Industry thema’s?

Gegevens

Datum:
25 januari 2023
Tijd:
9:00 am tot 3:00 pm
Evenement Categorie:
Site:
https://www.technohub-smartdelta.nl/agenda/technohubdag-2023/

Locatie

Duurzaamheidsfabriek
Leerparkpromenade 50
Dordrecht, 3312 KW Nederland
+ Google Maps
Telefoon
088-6572372
Bekijk de site van Locatie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden