Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wi-Fi 6 – de nieuwe standaard

1 december 2022 van 9:00 am tot 10:00 am

Zitten communicatiekabels u soms letterlijk in de weg en wilt u ze graag verwijderen? U bent in goed gezelschap want Steve Jobs was ze ook zat. Hij wilde geen kabels meer zien bij een computer daarom stond hij aan de basis van Wi-Fi.

De zesde generatie Wi-Fi komt eraan omdat de wereld er nu volledig anders uit ziet dan bij de introductie van de eerste generatie.  Hogere computerdichtheid, technologieën die elkaar verstoren, verschillende soorten computers, meer bandbreedte en lagere vertraging vormen uitdagingen die Wi-Fi 6 voor ons gaat oplossen. Deze nieuwe generatie maakt gebruik van de 802.11ax standaard.

Draadloze netwerken zijn ook niet meer weg te denken uit de industriële automatisering, denk aan AGV’s en tablets. Wi-Fi 6 betekent nieuwe kansen en mogelijkheden voor uw automatiseringsoplossing.

Inhoudelijk:

De nieuwe behoeftes en gestelde eisen betekenen de introductie van nieuwe technieken. Deze optimaal geïntegreerde technieken maken Wi-Fi 6 mogelijk. In dit webinar komen de belangrijkste nieuwe technieken aan de orde die Wi-Fi 6 onderscheid van de vorige generaties.

De technieken zijn:

  • Orthogonal Frequency Division Multiple Access (OFDMA); deze techniek creëert Wi-Fi fundementaal. Want het creëert subkanalen en maakt daarmee gelijktijdige toegang van meerdere communicatiedeelnemers mogelijk.
  • Multiple Multiple In/Multiple Out (Multiple MIMO); deze techniek breidt het aantal antennes uit en daardoor kan een Access Point (AP) gelijktijdig communiceren met meerdere deelnemers.
  • BSS Coloring; BSS staat voor Basic Service Set en deze techniek verbetert de prestatie van Wi-Fi in gebieden met een hoge kanaaldichtheid.

Wat heeft de deelnemer nodig?

  • Computer met internettoegang.
  • Headset met USB-aansluiting of losse ‘oortjes’ met eventueel een microfoon (de deelnemer kan via de chat vragen stellen).

Voor wie?

Wi-Fi 6 is een interessant webinar voor iedereen die op de industriële werkvloer te maken krijgt met vragen over draadloze oplossingen.

Dit levert het webinar op:

Na het webinar kent de deelnemer de nieuwste technieken die Wi-Fi 6 gebruikt om aan de hogere eisen te voldoen.

Organisator

Phoenix Contact
Telefoon
+31 (0)316 59 17 20
E-mail
info@phoenixcontact.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Online

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden