Hoe verandert de klassieke maakindustrie steeds meer in een hightech-productiecyclus? Welke sectoren lopen daarbij voorop? Hoe gaat Duitsland om met deze ontwikkeling en waar liggen kansen voor Nederlandse ondernemers? Deze vragen worden beantwoord op de Duitslanddag op 17 april in Utrecht.

Hier kunnen ondernemers in één dag de beste tips voor succes in Duitsland binnenhalen. Deze dag wordt georganiseerd door de Duits-Nederlandse Handelskamer. Op het programma staan diverse workshops en succesverhalen van ondernemers.

Workshop: Hightech in Duitsland – digitalisering & 3D-printing

In deze workshop ligt het zwaartepunt op het thema 3D-printing. Als voorbeeld dienen twee Nederlandse bedrijven die zullen vertellen over hun ervaringen en successen met 3D-printen in Duitsland. Allereerst stelt de Kaak Groep, wereldwijd marktleider van industriële bakkerijsystemen, haar nieuwe industriële 3D metaalprinter voor, die volledig op duurzame stroom draait. Daardoor kan Kaak zijn CO2-voetafdruk significant verkleinen: Enerzijds door minder materiaalgebruik bij het maken van onderdelen, anderzijds door efficiëntere logistiek, alsook nieuwe duurzame ontwerpmogelijkheden.

3D Hubs was in 2017 één van de finalisten voor de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie. Het bedrijf biedt een netwerk van 3D-printers en CNC-machines, waarmee gebruikers via een online platform onderdelen en prototypes kunnen laten printen. De startup produceerde al meer dan een miljoen onderdelen en is daarmee wereldleider in Distributed Manufacturing. Missie van 3D Hubs is het terughalen van lokale productie naar West-Europa door middel van kleinschalige, geautomatiseerde systemen. Nederland en Duitsland spelen hierin een bijzondere rol, gezien het belang van logistiek en productie.

Succesverhalen van ondernemers

Grote spelers zoals Randstad, ING, Rabobank, Mercedes en Tribes vertellen over hun ervaringen op de Duitse markt en geven tips. Ook zijn er jonge succesvolle bedrijven zoals Tony’s Chocolonely, Sendcloud en 3D Hubs op de dag aanwezig om te vertellen hoe zij in Duitsland van start zijn gegaan en welke valkuilen andere ondernemers moeten vermijden. Het volledige programma met alle sprekers staat online!

Workshopprogramma over juridische en fiscale vraagstukken

Tijdens verschillende workshops en infosessies worden onder andere de vragen beantwoord, welke juridische en fiscale aspecten bij het zakendoen in Duitsland komen kijken en wat de beste marketingstrategie voor een product kan zijn. Daarnaast is er een beursvloer met 45 informatiestands en veel tijd om te netwerken.

Deelname is gratis

Ondernemers kunnen zich nu aanmelden via www.duitslanddag.nl/aanmelden. Deelname aan de Duitslanddag is gratis voor Nederlandse bedrijven die zich oriënteren op de Duitse markt of hun activiteiten in het buurland willen uitbreiden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!