Om innovatie bij toeleveringsbedrijven in de maakindustrie te stimuleren reikt FME, brancheorganisatie voor de technologische industrie, in 2015 voor het eerst de Toelevering Innovatieprijs uit.

De competitie wordt georganiseerd in samenwerking met brancheorganisatie Nevat. Inschrijving is opengesteld voor leden van FME en Nevat, als ook voor niet-leden. De voorzitter van de jury, Ton de Bruine, zal tijdens het FME Jaarevent op 16 november de prijs uitreiken aan de winnaar. Deze ontvangt € 5.000,-.

Deelname staat open voor producerende toeleveranciers (ervaren/bestaand of starter) in de maakindustrie met productie in Nederland. Zij moeten beschikken over een procesinnovatie (slimmer produceren, processen slimmer automatiseren, productie automatisering), die minimaal een 1 jaar operationeel is en duidelijk wat oplevert (waarde/ besparing).
Inschrijven kan tot 15 september. De jury beoordeelt tussen 15 september en 15 oktober de ingestuurde plannen en let hierbij onder andere op de volgende aspecten: toepasbaarheid, haalbaarheid, vernieuwing/innovativiteit en groeiperspectief. In de tweede helft van oktober wordt bekendgemaakt welke drie bedrijven hun innovatie mogen pitchen op het FME Jaarevent.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!