Metaalbeurs Moulding Expo in Stuttgart

De nieuwe metaalbeurs Moulding Expo in Stuttgart lijkt een vliegende start te maken. Er hebben zich al 390 exposanten aangemeld voor deze nieuwe beurs voor de gereedschappen-, matrijzen- en modelbouwindustrie.

De organisatie verwacht dat begin mei meer dan 400 exposanten de beurshallen 4, 6 en 8 vullen met gezamenlijk meer dan 31.500 vierkante meter. Met 31.500 vierkante meters, zijn de drie beurshallen in Stuttgart compleet gevuld. Ook omdat gelijktijdig nog enkele andere industriebeurzen plaatsvinden.

Control: aandrijf- en besturingsbeurs

Het meest bekend is Control, de aandrijf- en besturingsbeurs. Voor de metaalindustrie zijn echter met name twee kleinere beurzen interessant, namelijk KSS-Messe en TechnologieTag Hybrider Leichtbau. KSS is een nichebeurs, helemaal gericht op alles wat met koelsmeermiddelen te maken heeft. Deze wordt voor de tweede keer georganiseerd, voor het eerst dus samen met Moulding Expo.
De twee beurzen lopen van 5 tot en met 8 mei. De eerste dag vindt tevens Technologietag Hybrider Leichtbau plaats. Dit is een conferentie die draait om de vraag hoe je op een efficiente manier materiaal kunt inzetten.

Moulding Expo

Moulding Expo is een heel nieuwe beurs, waarvoor Messe Stuttgart samen met de VDW het initiatief hebben genomen en die zich wil ontwikkelen tot een alternatief voor EuroMold. De beurs wil het complete gebied van matrijzen voor spuit- en metaalgieten, prototypebouw tot en met additive manufacturing afdekken. De nieuwe beurs wordt in een tweejaarlijkse cyclus georganiseerd.

Moulding Expo vindt plaats van 5-8 mei in Messe Stuttgart

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!