Weekend van de Wetenschap

Dit jaar bestaat TNO 85 jaar. Dit jubileum is aanleiding om de deuren van een aantal TNO-locaties te openen voor het publiek. Dat doen we tijdens het Weekend van de Wetenschap op 7 oktober aanstaande (in Groningen op 15 oktober). Iedereen is op deze dag van harte welkom om samen met TNO te vieren dat we al 85 jaar werken aan slimme, duurzame en inspirerende innovaties voor de maatschappij.

Bezoek onze locaties

Kom meer te weten over het werk van TNO en ontdek hoe de wereld van morgen eruit ziet door het toegepaste onderzoek van nu. Er is van alles te doen, van fijnstof meten tijdens het pannenkoeken bakken tot virtueel de weg op gaan in de geavanceerde rijsimulator. Elke locatie heeft een eigen programma.

Virtual Reality

Download de app in de App Store of Google Play en speel de VR-game op de deelnemende locaties. Zo stap je op een virtuele manier een cleanroom van TNO binnen waar je anders nooit mag komen, ontmoet je robot Charlie in de omgeving waar jij bent en onderzoek je het heelal. Speel het spel en ontdek TNO!

Het Weekend van de Wetenschap

Tijdens het eerste weekend van oktober kun je een kijkje backstage nemen bij bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea. Op meer dan 200 locaties in Nederland openen deze organisaties dan hun deuren voor het publiek. Vind hier meer informatie over wat er op de locaties te zien en te doen is. https://www.hetweekendvandewetenschap.nl/
De open dag van het TNO HeSi Lab op de Zernike Campus in Groningen (15 oktober) is onderdeel van het wetenschapsevenement “Zpannend Zernike”.

Aanmelden

Voor een bezoek op 7 oktober aan één van de TNO-locaties, of 15 oktober voor de locatie Groningen, moet je je wel even registreren via de aanmeldknop in deze mail. Alleen dan kun je een locatie bezoeken. Neem de bevestigingsmail die je na inschrijving ontvangt mee naar de locatie die je bezoekt en vergeet niet je legitimatie mee te nemen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!