Conferentie WIRE 2016 – Week of Innovative Regions in Europe (WIRE)

WIRE – Week van de Europese Commissie van innovatieve regio’s in Europa 2016 wordt van 8 tot 10 juni gehouden in en om Eindhoven. De eerste dag worden bedrijven en instellingen bezocht in de regio Eindhoven die een voorbeeld zijn van open innovatie.

De conferentie op 9 en 10 juni in Muziekgebouw Frits Philips, brengt ongeveer 450 vertegenwoordigers van de Europese regio’s bijeen om in discussie te gaan over regionale ontwikkeling, innovatiekracht en de invulling van de Europese structuurfondsen. Zij kijken samen naar mogelijkheden voor onderzoek en innovatie en financiering van het EUprogramma na 2020. Om het concurrentievermogen van Europa te vergroten, wil WIRE 2016 bovendien het bewustzijn vergroten van het belang en de noodzaak van regionale innovatie-ecosystemen.

Deze conferentie stond al lang bovenaan het verlanglijstje van Brainport. Lobbywerk vanuit het Brainport Eindhoven EU office in Brussel en het Nederlandse EU voorzitterschap in 2016 opende de deur om deze prestigieuze conferentie binnen te halen. Het event biedt een uitgelezen kans om de kracht van Brainport te laten zien aan Europa. Op de eerste dag van WIRE krijgen de deelnemers aan de conferentie dan ook de mogelijkheid om met eigen ogen een aantal aansprekende voorbeelden van open innovatie te bekijken in Brainport en de rest van Brabant.

Meer informatie over de conferentie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks een email met daarin de meest interessante industriele vakbeurzen, congressen, seminars en webinars die in de daaropvolgende 2 weken plaats vinden (voorbeeld).

Gelukt! Ter verificatie is zojuist een email naar jou verzonden. Controleer je 'Postvak in' of SPAM map om je aanmelding te bevestigen!