PROFIdag 2016 met PROFINET, PROFIBUS en IO-Link

PROFIdag 2016 over industriële communicatie binnen de besturingstechniek

Door de PI vereniging wordt de jaarlijkse PROFIdag georganiseerd, het jaarlijkse evenement betreffende Industriële Communicatie binnen de besturingstechniek, waar leverancier, eindgebruiker en systeem integrator elkaar ontmoet. Naast PROFINET, PROFIBUS en IO-Link komen er veel verschillende thema’s aan bod.

Bewezen

Remote Maintenance, minimale downtime en modulair bouwen, factoren die continu spelen binnen de industrie om meer rendement te behalen, maar echt noodzakelijk zijn als het gaat om mensenlevens. Het is niet voor niets dat ZIEGLER Brandweertechniek bij het bouwen van hun brandweerauto kiest voor een bewezen techniek als PROFINET. De besturing van pompen, kleppen, schuimsystemen en andere bluscomponenten verloopt geheel automatisch. Ook binnen de wereld van voertuigen zien we dat PROFINET de toekomst is, op de PROFIdag 2016 zal de projectaanpak en de integratie van PROFINET uitvoerig worden besproken.

Integratie

Een brandje kan ook ontstaan als er sprake is van onenigheid of onduidelijkheid. Meer en meer zien we samenwerking tussen OT en IT afdelingen, dat we elkaar soms niet begrijpen is een feit. Als we namelijk met beide partijen aan tafel zitten praten we over hele andere snelheden, protocollen en omgevingsfactoren. We zijn dan ook verheugd dat we Waterschap de Dommel bereid hebben gevonden om te komen vertellen hoe zij de integratie van OT en IT aanpakken. Terug van weggeweest zijn de basics, dit jaar met een speciale taak voor de PROFIstudents. Zij zullen u wegwijs maken in de wereld van PROFINET, PROFIBUS en IO-Link. In opdracht van de vereniging hebben de studenten de taak gekregen om u de basis uit te leggen.

Een overzicht van de seminars.

Cloud en EMC

Ook wordt er op 1 december ingegaan op PROFINET in de cloud, status en diagnosemeldingen, de interactie tussen mens, machine en robots en het gebruik van draadloos en glasvezel in combinatie met PROFIBUS en PROFINET. Daarnaast wordt er veel uitleg gegeven over het veelbesproken IO-Link en zullen we aandacht besteden aan EMC problematiek.

Meer

Naast de lezingen zullen er veel leden aanwezig zijn om u de nieuwste oplossingen te presenteren op de marktplaats. Al met al een verzorgde dag waarbij veel aspecten van PROFIBUS, PROFINET en IO-Link worden besproken. Bent u eindgebruiker van PROFIBUS, PROFINET en IO-Link of bent u benieuwd naar de mogelijkheden hiervan, dan bent u hierbij van harte uitgenodigd voor de PROFIdag op 1 december 2016.

Schrijf u als eindgebruiker hier gratis in.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden