Industrial Ethernet 2017: om de (potentiële) gebruikers te informeren over de mogelijkheden van Industrial Ethernet. Hierbij kijken we gezamenlijk hoe we het maximale uit Industrial Ethernet kunnen halen.
Afgelopen jaren is Smart Industry en Industry 4.0 veel besproken, waarbij ethernet het hart betreft. Zonder is geen optie. Binnen de productie omgeving snel opgevolgd door de procesautomatisering vergt ethernet een belangrijk element. Met de integratie van ethernet spelen voordelen als snelheid, kostenreductie, diagnose en remote engineering. Met het oog op minder technisch personeel zijn dit voordelen die bij klanten binnen de industrie de onderscheidende voorsprong kan geven op collega bedrijven binnen de branche.
16 maart 2017 bieden we gezamenlijk met de deelnemers een compleet programma, waarbij u in Hart van Holland in Nijkerk een keuze kunt maken uit verschillende lezingen en workshops. Ook dit jaar zijn we verheugd dat we naast een drietal interessante gastsprekers ook veel deelnemers hebben mogen enthousiasmeren om gezamenlijk een leerzame dag in te vullen. Registreer u hier voor een bezoek aan het Industrial Ethernet event 2017.
Het koppelen van sensoren, actuatoren en besturingssystemen is binnen de industrie geen nieuws, maar de ontwikkeling houdt niet op en gaat snel. Op het Industrial Ethernet event gaat Mike Balm ons vertellen wat Thales verwacht van de toekomst, waarbij niet alleen connectiviteit een rol speelt, maar vooral de meerwaarde van integratie. Hoe zal dit bijdragen aan ‘Smart Environments’?
Voor een ‘Smart Environment’ is data essentieel, uw procesdata op de juiste plaats op de juiste tijd (en wellicht ook nog gevisualiseerd).
Er zijn veel oplossingen voor het verzamelen van procesdata, maar welke past het beste bij u? Welke rol kan OPC UA of andere OPC server spelen in deze oplossingen? Vincent Wagenaar van Raster Products vertelt u graag meer over de mogelijkheden.
Waarom zou je nog van de bank afkomen om de TV te bedienen? Het klinkt zo logisch, maar binnen de industrie zijn we sceptisch. Het gaat niet om een TV, waarbij er kwajongens voor het raam staan en je TV gaan bedienen. Je stuurt ze weg, zet je TV weer op het juiste kanaal en herhaalt je banksessie. Nee, het gaat om omgevingen waar voor miljoenen schade kan ontstaan bij een minimale downtime. Remote access tot aan het productieproces biedt veel voordelen voor het monitoren en managen van de productieomgeving. Maar hoe ga je om met cyber security?
Door het gebruik van remote access is het netwerk ook buiten het bedrijfspand goed bereikbaar. Het biedt naast voordelen ook uitdagingen; te denken valt aan inbraak gevoeligheid. Dit maakt cyber security des te belangrijker. Henk Geurts van Hirschmann Multimedia maakt de voordelen en uitdagingen inzichtelijk in zijn presentatie. Ook brengt Jean-Paul Verheylewegen van MB Connect Line de bedreigingen en mogelijkheden ter sprake. Vragen als “Hoe worden we beïnvloed en hoe kunnen we ons hiertegen beveiligen?” komen ter sprake.
Gietijzeren componenten worden veel toegepast binnen de truck, motoren en landbouwsector. Te denken valt aan de carterpan, het spruitstuk en andere chassis delen. Tijdens het productieproces van een gietijzer component vindt er nabewerking plaats door middel van frezen. Vele grote namen passen deze componenten van Doesburg Components toe.
Bij de productie pakt een robot het component vast en plaatst dit op de opspanmal. Via druk wordt het component vastgezogen. Dit werkt prima zolang er druk aanwezig is, maar als de druk wegvalt, veroorzaakt dit kostbare problemen, zoals componentbeschadiging, freesbeschadiging en stilstand.
Van Diepenbeek (die bij Doesburg Components zowel het hydraulisch onderhoud als de besturing van de verspaning machines/frees banken verzorgt) heeft de opdracht gekregen om een drukbewakingssysteem te verzorgen dat draadloos uitgevoerd dient te worden. Samen met JUMO hebben ze dit project opgepakt. In de lezing van Dirk Kop van JUMO Meet- en Regeltechniek wordt er ingegaan op de aanpak hiervan.