3D Medical Expo

3D Medical Expo voor medisch- en dentaal gerelateerde 3D printing

Vier niche congressen en expo in het hart van de Europese ontwikkelingsregio op het gebied van medische technologie en materialen. Op 26 januari en 27 2016, host MECC Maastricht de 3D Medical Expo en vier conferenties gericht op het 3D-printen en aanverwante medische technologie .

Na 2 succesvolle edities van de internationale 3D Bioprinting Conference, hebben congresorganisator Jakajima en MECC besloten om de handen ineen te slaan en een platform te creëren waar innovators in 3D printing de nieuwste ontwikkelingen in 3D-printen voor medische, tandheelkundige en farmaceutische toepassingen zullen tonen: de 3D Medical Expo. Tevens zal parallel aan het event de 3e editie van de 3D Printing Materials conferentie plaats vinden.

Unieke bijeenkomst vol innovaties voor de medische en dentale wereld

3D printing stelt chirurgen, tandtechnici, onderzoekers en fabrikanten van medische hulpmiddelen in staat efficiënter en nauwkeuriger te werken, hetgeen levens van patiënten werkelijk zal veranderen. De laatste ontwikkelingen in de volledige keten worden getoond; van scanning/imaging tot software en 3D printing en van patiënt-specifieke implantaten tot chirurgische instrumenten en (bio) materialen.

3D Medical EXPO

3D Medical Expo is een uniek, internationaal live-platform voor medici en researchers met een focus op kennisoverdracht en netwerken. Innovatieve bedrijven tonen de ongekende mogelijkheden op het gebied van Scannen/Imaging, 3D Printing en (bio)materialen.

3D BioPrinting Conference

Met de focus op 3D Bioprinting, is dit een onmisbaar congress voor innovators uit de medische werleld, van tissue engineers tot biomedical researchers en van hardware fabrikanten tot (bio) materiaal ontwikkelaars.

3D Dental Printing Conference

De onderwerpen van de conferentie zijn onder meer onderzoek naar 3D Dental printing, software en tandheelkundige modeling tools, het belang van maatwerk voor tandheelkundige producten, Gespecialiseerde 3D Printing Services voor de dentale markt, scanners en scanning tools.

3D MedTech Printing Conference

De volgende onderwerpen komen aan bod: Ontwikkelingen in 3D geprinte medische implantaten, chirurgical guides, chirurgische instrumenten, gehoorapparaten, inlegzooltjes, Research & Development in 3D Medtech, het veranderen van waardeketens en de veranderende rol van de dokter / Bio -ingenieur.

3D Medicine Printing Conference zal briljante inzichten brengen in gebieden zoals: Research & Development in 3D Geneeskunde / Drug afdrukken, afdrukken van uw eigen medicijnen (DIY), nieuwe materialen (Active Pharmaceutical Ingredients), Veranderen van waardeketens in de farmaceutische industrie.

Over MECC, Maastrichts Exhibition & Congress Centre

Het product van MECC Maastricht is succes. Wij bieden organisatoren, deelnemers en bezoekers van beurzen, congressen en evenementen het maximale succes door onze flexibele opstelling, onze optimale service en onze ondernemende instelling. Vele internationale medische congressen en ook TEFAF, ’s werelds grootste kunstbeurs, vinden plaats in ons moderne beurs- en congrescentrum in het zuiden van Nederland. www.mecc.nl

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden