3D Printing Conference 2016

3D Printing Conference 2016 – technologie met veel potentie voor de Rotterdamse haven

3D Printing Conference 2016: vormt 3D printing een kans of juist een bedreiging voor de Rotterdamse haven? In 2015 is in het project ‘3D printing of marine spare parts’ veel ervaring opgedaan met de huidige mogelijkheden van 3D printing oftewel additive manufacturing voor de maritieme en haven gerelateerde industrie. Er is inzicht verkregen in de huidige en toekomstige ontwikkelingen; het is een technologie met veel potentie. Ook in de Rotterdamse haven! De pilot startte met 16 deelnemers en is gegroeid naar een consortium van 28 bedrijven en instanties. Met daaronder bedrijven als Fokker, Keppel Verolme, Marin, Heerema en Huisman.

InnovationQuarter, RDM Makerspace en het Havenbedrijf zijn de initiatiefnemers van deze pilot en pakken nu gezamenlijk door. Op 11 februari – tussen 10.00 en 13.30 uur – organiseert het Havenbedrijf met medewerking van InnovationQuarter en RDM Makerspace een 3D Printing Conferentie in de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam. De uitkomsten van de pilot vormen de basis voor de bijeenkomst. Bovendien maken de initiatiefnemers bekend wat het vervolg is.

Programma 3D Printing Conference 2016

Het eerste gedeelte gaat na een welkomstwoord van Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf, en opinieleider Märtha Rehnberg in op ‘Disruptive Innovation’. Daarna volgen presentaties van diverse betrokkenen met als afsluiter Patrick de Winter, innovation advisor van Shell, over de visie en strategie van Shell op 3D printing. Allard Castelein leidt daarna een panel discussie. Trendwatcher Adjiedj Bakas sluit de bijeenkomst af met een presentatie over de toekomst van de haven van Rotterdam.

Tijdens de conferentie worden resultaten gedeeld van een recent uitgevoerde pilot met betrekking tot ‘3D printen van maritieme onderdelen’. Meer dan 25 bedrijven hebben tijdens de pilot ervaring opgedaan met verschillende aspecten van 3D printen. Ook zullen we ingaan op trends en kansen voor de toekomst.

3D printen in de praktijk

Naast onderzoek naar de voordelen van 3D printen en de economische haalbaarheid, bouwen de partners in het project een database. Deze database geeft een handreiking aan maritieme bedrijven bij het selecteren van materialen, productiemethoden en nabewerkingsaspecten. En het biedt de deelnemers de mogelijkheid om concreet en gericht de voordelen en mogelijkheden van deze nieuwe technologie in de praktijk te benutten.

Alleen op uitnodiging.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden