Aansprakelijkheid hot topic op bijeenkomst FME Technostarters

Goed regelen aansprakelijkheid essentieel

Op 20 september vond de kennis- en netwerkbijeenkomst ‘Juridische valkuilen voor Technostarters’ plaats in het hoofdkantoor van FME in Zoetermeer. FME-advocaat mr. Ramona Doerga nam de aanwezige FME Technostarters mee in de vragen die bij deze start-ups vaak leven. Ben ik aansprakelijk voor gevolgschade als ik ondeugdelijke producten lever? Hoe ver gaan mijn garantieverplichtingen? Hoe kan ik als Technostarter mijn bedrijfsknowhow beschermen? Hoe ga ik om met privacy wetgeving?

De verschillende cases die werden besproken leidden tot een levendige discussie. De vragen en issues waarmee de aanwezige Technostarters op dit moment te maken hebben verschilden uiteraard. ‘Patent’-trajecten waren vaak al doorlopen, maar ‘aansprakelijkheid’ was duidelijk een minder betreden, maar wel zeer belangrijk, onderwerp. Het belang van goede toepassing van algemene voorwaarden en een goede bedrijfsaansprakelijkheidverzekering werd al snel duidelijk. Bo Binkhorst van Energetic Metal Company: “Tussen het ‘denken’ goed geregeld te hebben en het daadwerkelijk goed geregeld te hebben zit een verschil. Wij werken al enige tijd met Algemene Voorwaarden, alleen blijkt dat de toepassing en uitvoering beter kan.” Vincent Toepoel van Waste4me: “Voor ons is het belangrijk om de mogelijke gevolgschade te minimaliseren, de sessie was daarom voor mij leerzaam.” Mendes Hogestyn van Wolk B.V.: “Ik heb uit de bijeenkomst een lijstje met punten van aandacht gehaald voor als ik een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ga aanvragen.”

Voor de FME Technostarters was de interactieve aanpak van de bijeenkomst prettig. Vincent Toepoel van Waste4me: “Het was goed dat er interactie mogelijk was en de mogelijkheid om dieper op specifieke casussen in te gaan.” Noor Figdor van BinBang: “Ik vond het interessant om te horen waar andere start-ups mee worstelen. Ook fijn dat ik van tevoren vragen en onderwerpen kon insturen. Ik vind het goed om zo actief betrokken te worden bij het FME-netwerk door concrete workshops en events.”

FME helpt Technostarters bij hun groei

FME ondersteunt Technostarters op het gebied van hun bedrijfsvoering. Onder andere met juridische hulp en deze bijeenkomst was daar een voorbeeld van. FME Technostarters kunnen al hun juridische vragen stellen aan onze gespecialiseerde Advocaten. Als de vraag binnen een uur kan worden opgelost is dit altijd kosteloos voor leden. Daarnaast helpen wij de aangesloten startups met matchmaking in het netwerk van de 2.200 lidbedrijven, geven wij hulp bij internationalisatie en faciliteren wij Technostarters met advies over financiering en matchmaking met investeerders. Meer informatie over de voordelen van het FME Technostarter lidmaatschap vind je hier.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden