Acht roboticabedrijven vestigen zich samen op slechts één vierkante meter

Wie op de Hannover Messe 23 – 27 april stand D34 in hal 8 bezoekt, kijkt zijn ogen uit. Men krijgt daar een virtuele tour door het roboticalandschap, waar deze toonaangevende namen zich hebben gevestigd: Demcon, VDL, Codian Robotics, AWL Techniek, Vectioneer, Robomotive/AGVR, TMC en Festo. Initiatiefnemer Holland Robotics toont op deze ‘slimste vierkante meter van de Hannover Messe’ de kracht van de Nederlandse robotica-industrie.

Concurrentiepositie verstevigen

Om op internationaal niveau mee te kunnen spelen moet de Nederlandse robotica in het buitenland één gezicht krijgt. Die wens is door de robotica community uitgesproken en door Holland Robotics opgepakt. Eén van de eerste gezamenlijke optredens was de innovatiemissie naar Japan en Singapore. Maar hoe zorg je ervoor dat al die mooie en slimme roboticabedrijven die in Nederland zitten ook zichtbaar zijn in het buitenland?

Nieuwe vestiging

Holland Robotics heeft daar een oplossing voor bedacht: de bedrijven vestigen zich samen op één vierkante meter en middels VR-technologie kunnen zij over de hele wereld getoond worden. Deze innovatieve vestiging – de slimstevierkantemeter.nl genaamd – is overal ter wereld te plaatsen. Roy Paulissen, voorzitter RVO-werkgroep Robotica is enthousiast over de mogelijkheden: “Met de slimstevierkantemeter.nl kunnen we de Nederlandse robotica op een laagdrempelige manier wereldwijd op de kaart zetten. Denk aan internationale beurzen, maar ook aan de ‘buitenlandse posten’ die hiermee in hun land een beter beeld kunnen geven van de Nederlandse roboticakennis en –expertise. Meer dan een VR-bril, mobiele telefoon en internet is er namelijk niet voor nodig.”

Slimste vierkante meter van de Hannover Messe

De eerste vestiging wordt geopend op de Hannover Messe van 23 tot 27 april. Op stand D34 in hal 8 nodigt robot Pepper de beursbezoekers uit om de slimstevierkantemeter.nl te bezoeken middels een virtuele tour door het roboticalandschap. Ariane Buining van Codian Robotics: ”Wij vestigen ons graag op deze slimste vierkante meter van de Hannover Messe.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden