Bij de Actemium Automation Award draait alles om beweging

Actemium Automation Award op donderdag 8 november

Zonder beweging staat alles stil. Dat geldt voor het vakgebied industriële automatisering, maar ook voor het motiveren van technisch talent. Daarom geeft Actemium in Veghel HBO-studenten elk jaar een actief kijkje achter de schermen van haar dynamische netwerk. Ook tijdens de elfde Actemium Automation Award op donderdag 8 november 2018 zoeken de technisch professionals van morgen samen naar oplossingen voor uitdagende automatiseringsvragen.

Derde- en vierdejaars HBO’ers gaan dit najaar weer hands-on aan de slag in en rond het Actemium Edulab. In deze Veghelse proeftuin voor techniek voeren zij in teamverband engineeringsopdrachten uit. Deze zijn bedacht door leveranciers van Actemium, het merk van VINCI Energies voor de industrie. Klanten van Actemium beoordelen de teamprestaties. De jury kijkt niet alleen naar de technische kennis van de deelnemers, maar ook naar hoe de teams tot een resultaat zijn gekomen.

‘Think. Act. Move!’

Thema van deze 11e editie van de Actemium Automation Award is ‘Think. Act. Move!’. Ard Hendrikson, coördinator van het Edulab, licht toe: “De industrie is constant in beweging en dat geldt ook voor ons en onze klanten. Deze wedstrijd is dan ook een leuke manier om te ontdekken hoe de technische professionals van morgen met dit soort automatiseringsvragen omgaan. We vragen ze niet alleen om met nieuwe invalshoeken te komen, maar ook om te laten zien hoe je als team mooie resultaten kunt neerzetten. We willen ze op deze manier prikkelen om hun kennis en talent optimaal te gebruiken.”

Een wedstrijd met pittige automatiseringsvragen
Als gastheer kijkt Hendrikson uit naar het event. “In de wedstrijd zetten studenten hun tanden in allerlei pittige uitdagingen op het gebied van industriële automatisering. Het gaat erom dat ze samen knelpunten ontdekken, verschillende invalshoeken onderzoeken en werken aan een oplossing. Daarvoor moet je goed met elkaar communiceren en flexibel zijn als het even niet wil. En dat is prachtig om te zien. Natuurlijk is de uitkomst belangrijk. Het is per slot van rekening een wedstrijd. Maar het draait toch vooral om het plezier dat je hebt als je samen iets voor elkaar krijgt.”

Kijk voor meer informatie op http://AutomationAward.actemium.nl

Over Edulab

Scholen en bedrijven hebben elkaar nodig en dat leidt zo nu en dan tot mooie initiatieven, zoals het Edulab. In dit praktijklokaal op een van haar Veghelse locaties stelt Actemium technische faciliteiten beschikbaar om kennis uit te wisselen en jongeren enthousiast te maken voor een carrière in de techniek. Scholieren en studenten krijgen hier de kans te werken met diverse industriële installaties en systemen. Het Edulab is een prachtig voorbeeld van een initiatief dat door inspanningen van Actemium en enthousiaste medewerking van opdrachtgevers, leveranciers en partnerbedrijven succesvol is.

Over Actemium

Het netwerk van Actemium – het merk van VINCI Energies voor de industrie – telt wereldwijd 20.000 specialisten en 300 business units in 40 landen. In Nederland bewegen 850 ondernemende professionals vanuit 23 business units de industrie. Bij opdrachtgevers in de markten olie & gas, voeding, brouwerijen & dranken, feed, chemie en farmacie, groothandel & distributie en manufacturing.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden