Hogeschool Utrecht wint Actemium Automation Award 2015

Actemium Automation Award

Na een dag vol uiteenlopende automatiseringsopdrachten won team Industriële Automatisering 1 van Hogeschool Utrecht op donderdag 15 oktober 2015 in Veghel de achtste editie van de Actemium Automation Award. “In de media is steeds meer aandacht voor technische opleidingen. De markt vraagt daar ook om. Een initiatief zoals de Actemium Automation Award draagt bij aan de opwaardering van het technisch onderwijs,” aldus juryvoorzitter Willem van der Bijl, hoofdredacteur van vakblad Automatie|PMA.

De zogenaamde ‘Actemium Automation Award challenges’ die de HBO-studenten engineering in het Edulab van Actemium in Veghel in teamverband aangaan zijn elk jaar anders. Maar het zijn altijd leveranciers van Actemium die de opdrachten bedenken en begeleiden. En het zijn ook telkens klanten die de teamprestaties beoordelen. Het is juist dit partnerschap dat de wedstrijd zo uniek maakt.

Hoe bedien je een limonadefabriek met je smartphone? Hoe test je een machine, nog voordat deze is gebouwd? Hoe bepaal je het juiste veiligheidsniveau van een motorstarter? Slechts een paar voorbeelden van de pittige opdrachten die moesten worden uitgevoerd. Volgens Van der Bijl werd dit jaar opvallend gefocust en doelgericht aan die opdrachten gewerkt. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. De juryvoorzitter: “De interactie binnen de teams was groot. Maar het is opvallend dat teams per opdracht heel verschillend kunnen scoren. De ene challenge ligt hen duidelijk beter dan de andere. Een grotere diversiteit aan deskundigheid binnen een team leidt zeker tot een evenwichtiger resultaat.”

Er was tussendoor ook tijd voor ontspanning. Teamleden van University Racing Eindhoven vertelden over de door hen ontworpen en gebouwde elektrische raceauto, die ook live te bewonderen was. Aansluitend volgden de laatste challenges, waarna de prijswinnaars bekend werden gemaakt. Het team van Hogeschool Utrecht hangt het komende jaar aan de Wall of Fame in het Edulab van Actemium in Veghel. De tweede plek werd opgeëist door de Young Automation Professionals van Avans Den Bosch. Team Appel van Fontys Eindhoven legde beslag op de derde plaats.

Over Edulab

Scholen en bedrijven hebben elkaar nodig en dat leidt zo nu en dan tot mooie initiatieven, zoals het Edulab. In dit praktijklokaal in een van onze Veghelse locaties stelt Actemium technische faciliteiten beschikbaar om kennis uit te wisselen en jongeren enthousiast te maken voor een carrière in de techniek. Scholieren en studenten krijgen hier de kans te werken met diverse industriële installaties en systemen. Het Edulab is een prachtig voorbeeld van een initiatief dat door inspanningen van Actemium en enthousiaste medewerking van opdrachtgevers, leveranciers en partnerbedrijven succesvol is.

Over Actemium

Actemium is een netwerk van samenwerkende business units voor industriële Solutions & Services. Met 20 business units en zo’n 850 medewerkers richt Actemium zich op advies over, ontwerp, bouw en onderhoud van industriële installaties. We werken onder andere voor opdrachtgevers in de markten olie & gas, voeding, brouwerijen en dranken, feed, chemie en farmacie, maar ook in de energie, groothandel & distributie en manufacturing.

Meer informatie over Actemium en de Actemium Automation Award

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden