De machinebouw zit middenin een industriële revolutie. Onder de noemer Smart Industry voltrekt zich een digitale transitie die de concurrentieverhoudingen op scherp zet. Wat betekent dit voor verpakkingsbranche?
Agile Manufacturing gaat over technische innovaties en ontwikkelingen die bijdragen om snel te manoeuvreren om aan variërende klantvraag en klantwensen te kunnen voldoen. Bij snel schakelen ligt het doel op een hoog service-level. Hierdoor zijn er korte doorlooptijden, levert men hoge kwaliteit en worden er minder kosten gemaakt om aan de vraag te voldoen.
Met de opkomst van Agile Manufacturing wordt er steeds meer data tussen bedrijven gedeeld. Van afstand kunnen engineers meekijken in en onderhoud plegen aan de machine, worden storingen snel opgelost en kan de salescollega die op zakenreis is in China, een machine in werking laten zien. In de cloud worden installaties virtueel afgebeeld en met digitale systemen verbonden. Naast de voordelen, brengt het ook automatisch risico’s met zich mee op het gebied van bijvoorbeeld cyber security.
Gezien de vraag om meer kennis op dit gebied en tevens de diversiteit aan mogelijkheden hierbinnen wordt er tijdens Empack veel aandacht geschonken aan Agile Manufacturing. In de vorm van een gethematiseerde innovatieroute, een machine demotour en verschillende lezingen in het theater.
De machinebouw zit middenin een industriële revolutie. Onder de noemer Smart Industry voltrekt zich een digitale transitie die de concurrentieverhoudingen op scherp zet. Dit transformatieproces heeft zowel betrekking op producten als processen. Patrick Fokke van Siemens geeft op donderdag 12 april een helder zicht op de kansen en knelpunten. Over de afgelopen 20 jaar heeft Patrick in verschillende rollen veel bedrijven geholpen bij het maken van betere beslissingen om betere producten te maken. Als Industry Sales Director bij Siemens Industry Software is hij verantwoordelijk voor een team van professionals die klanten helpen bij de digitale transformatie van producten en processen.
Volgens de media zijn cyber aanvallen aan de orde van de dag. De praktijk wijst echter uit dat zowel de aanvaller maar ook het slachtoffer zich vaak hulden in stilzwijgen en mist. Hoe erg is het dus daadwerkelijk en moet je je er als bedrijf echt zorgen over maken? Zorg dat je weet wat je aan internet hebt hangen, detecteer welke data over de lijn gaat en wat er op je it-netwerk gebeurt.
De verpakkingsindustrie is geen financiële instelling, hackers zijn toch alleen op zoek naar geld en dat hebben we niet. Dus wat moet een hacker nu met een verpakkingsmachine? Marcel van Oirschot van Fox-It, geeft in zijn lezing in de ochtend van 12 april op een onorthodoxe wijze meer inzicht in de wereld van cyber-security, de potentiele gevaren en de oplossingen. Er zijn immers al heel veel zaken die je zelf kunt regelen.
Begeleide innovatieroutes
Deelnemende exposanten staan klaar om de laatste informatie te delen en nieuwe toepassingen te demonstreren. Het biedt onze verpakkingsprofessionals de gelegenheid om een goede update te krijgen van de ontwikkelingen in Smart Industry, industrie 4.0, system integration, regeltechniek, software etc. Hoe kunnen product en proces simultaan ontwikkelen? Dit is de trend bij de producenten (eindklanten) leeft. Kwaliteit, snelheid en veiligheid van produceren wordt steeds belangrijker in de industrie. Daar spelen bedrijven als Domino Benelux, Toshiba, CSi, Digitron, Multivac, OPTI-PACK, Sigma Control, Bizerba, Noviq, Belona en Espera perfect op in. Zij presenteren dan ook hun nieuwe toepassingen op Empack.
Empack wordt voor de 16e keer georganiseerd en vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht. Deze verpakkingsvakbeurs is op 10, 11 en 12 april 2018 te bezoeken. De beurs is gelijktijdig met Packaging Innovations, het marketing & design event voor verpakkingen en display.