AgriFoodTech 2016 biedt nieuw podium voor de Nederlandse maakindustrie

AgriFoodTech 2016 kan niet zonder High Tech: tijd om te oogsten

Vakbeurs AgriFoodTech 2016 – Nederland levert als koploper in hoogwaardige voedselproductie en voedseltechnologie een belangrijke bijdrage aan het voeden van de groeiende wereldbevolking. Dat kan alleen met inzet van high tech oplossingen voor het duurzaam, effectief en efficiënt produceren van gezond voedsel. Intensieve samenwerking tussen organisaties uit de AgriFood sector en de High Tech sector is cruciaal om in te kunnen spelen op wereldwijde uitdagingen als verstedelijking, klimaatsverandering en verarming van landbouwgronden. De focus vanuit alle betrokken disciplines ligt hierbij op productie-, kwaliteits- en procesoptimalisatie. Het event AgriFoodTech biedt een nieuw, internationaal podium waar de sectoren kansen voor samenwerking kunnen verkennen. Mikrocentrum organiseert samen met het AgriFoodTech Platform de eerste editie van vakbeurs & congres AgriFoodTech op 14 en 15 december in Den Bosch.

De agrarische en voedselverwerkende industrieën zijn belangrijk voor Nederland. Zelfs wereldwijd zijn we toonaangevend. Wel staan we voor enorme uitdagingen, want in 2050 hebben we zo’n negen miljard monden om te voeden. Nederland kan als koploper in hoogwaardige voedselproductie en voedseltechnologie helpen honger te bestrijden en tegelijkertijd gezonder en duurzamer te produceren. Dat vraagt om nieuwe, high tech oplossingen die breder en sneller toepassing krijgen. Hier liggen kansen te over voor de Nederlandse High Tech sector om zich internationaal te profileren. De vraag hoe die kansen het beste te benutten, staat centraal op het nieuwe event AgriFoodTech.

High tech oplossingen

AgriFoodTech is opgezet als vakbeurs met congres rond technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking. Op het event kunnen fabrikanten, system integrators, toeleveranciers, ontwikkelaars, ontwerpers, onderzoekers, kennisinstituten, dienstverleners en gebruikers uit de verschillende AgriFood-waardeketens elkaar ontmoeten, van elkaar leren en tot nieuwe business komen. Als onafhankelijk kennis- en netwerkcentrum voor de industrie is Mikrocentrum bij uitstek de partij om over de volle breedte van de AgriFood-sector een podium te geven. Want juist hun high tech Foto 1 AgriFoodTech MR cexpertise en netwerk is gericht op het bij elkaar brengen van de verschillende technologische specialisatiegebieden.

Breed exposantenprofiel

Het exposantenprofiel van de AgriFoodTech 2016 is breed en bestrijkt onder meer toeleveranciers van robotica, sensortechnologie, vision, software, slimme materialen & coatings, motion en informatietechnologie. Zij bieden high tech oplossingen aan machine- en apparatenbouwers voor agri (landbouw) en food (processing). Daarnaast zijn ook diverse machine- en apparatenbouwers aanwezig als exposanten om op hun beurt innovatieve oplossingen te presenteren aan eindgebruikers zoals boeren, telers, voedselverwerkers en foodproducenten. Op diezelfde bezoekersgroep mikken dienstverleners/leveranciers op het gebied van software, big data, precisielandbouw, klimaatbeheersing, led-verlichting, verpakkingstechnologie, etc. In totaal verwacht Mikrocentrum op de beursvloer 120 specialistische bedrijven en kennisinstellingen.

Alles onder één dak op de AgriFoodTech 2016

AgriFoodTech 2016 presenteert alle technologische ontwikkelingen en oplossingen onder één dak en bestrijkt de gehele AgriFood-keten, van zaadveredelaar tot softwareleverancier en van materiaalspecialist tot machinebouwer. Beursmanager Timo van Leent (Mikrocentrum) mikt op kennisoverdracht, ontmoeting en business. Vanwege de koploperspositie van ons land verwacht hij ook internationale belangstelling. De bezoekers zijn professionals uit de (high tech) maakindustrie; zaadveredeling & productie; land- en tuinbouw, veeteelt en sierteelt; voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie; retail & horeca; onderwijs & wetenschap; overheid en zakelijke dienstverlening. Er zijn themapleinen, live-demo’s, een hoogwaardig congresprogramma en een grote expositie.

Kennis delen

Om de AgriFood en de High Tech veelbelovende kansen voor samenwerking te laten ontdekken, staat het nieuwe event in het teken van kennis delen. Op een hoogwaardig congres kunnen de bezoekers leren van de kennis en ervaringen van andere partijen en krijgen ze zicht op technologische ontwikkelingen en agrifood-trends. Het lezingenprogramma bevat inspirerende keynotes, die zorgvuldig zijn geselecteerd door een onafhankelijke programmacommissie. Daarnaast kunnen exposanten een expertiselezing verzorgen. Verder staat een internationale meet & match op de agenda.

Samenwerking en kruisbestuiving

Organisator Mikrocentrum werkt intensief samen met onder meer AgriFoodTech Platform, ZLTO, GMV, Wageningen UR, High Tech NL, Libéma en FME. Dit maakt AgriFoodTech tot een uniek platform waar de High Tech industrie en de AgriFood-sector samenkomen. Deze ontmoeting opent nieuwe businesskansen voor toeleveranciers, machinebouwers, dienstverleners en de uiteindelijke gebruikers. De samenwerking tussen deze partijen is een belangrijke succesfactor van de Nederlandse maakindustrie die op dit platform ten bate van de AgriFood kan worden ingezet. Gezamenlijk kunnen bedrijven uit beide sectoren, zeker ook in internationaal verband, betere en goedkopere oplossingen bedenken voor de mondiale voedseluitdagingen. Zo mikt het gratis toegankelijke event op een vruchtbare kruisbestuiving en biedt het toeleveranciers en machine- en apparatenbouwers een uiterst interessant podium.

Meer informatie over de vakbeurs AgriFoodTech 2016

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden