AgriFoodTech 2016 focust op Nederlandse techindustrie

Vakbeurs AgriFoodTech: verbinding AgriFood sector en de High Tech sector

Vakbeurs AgriFoodTech betreft een intensieve samenwerking tussen organisaties uit de AgriFood sector en de High Tech sector die cruciaal is om in te kunnen spelen op wereldwijde uitdagingen als verstedelijking, klimaatsverandering en verarming van landbouwgronden. Het nieuwe event AgriFoodTech biedt een podium waar de sectoren kansen voor samenwerking kunnen verkennen. De eerste editie van vakbeurs & congres AgriFoodTech vindt plaats op 14 en 15 december in Den Bosch.

Timo van Leent, beursmanager bij het Mikrocentrum en tevens verantwoordelijk voor AgriFoodTech: “In 2015 vond er een AgriFoodTech congres plaats. Van daaruit organiseerden we begin 2016 een kick-off meeting met zo’n 130 enthousiaste deelnemers. We mikken nu voor het beursgedeelte op zo’n 100 tot 150 exposanten en we hopen op zo’n 2.500 ‘dedicated’ bezoekers. Dit zijn professionals uit de (high tech) maakindustrie; zaadveredeling & productie; land- en tuinbouw, veeteelt en sierteelt; voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie; retail & horeca; onderwijs & wetenschap; overheid en zakelijke dienstverlening.”

Inmiddels hebben zich al diverse technische bedrijven aangemeld als exposant. Daaronder machinefabrikanten, robotleveranciers, leveranciers van vision- en sensortechnologie en nog veel meer. Inmiddels zijn ook de congresthema’s bekend. Op 14 december is het thema ‘Van maatschappelijke uitdagingen naar innovatieve oplossingen’ en op 15 december ‘Grond om te boeren, precisielandbouw voor jou’. Deze laatste is georganiseerd in samenwerking met vakblad de Boerderij. Naast het congres zijn er tal van technologische lezingen door experts.

De agrarische en voedselverwerkende industrie en alle betrokken technologiebedrijven, zijn belangrijk voor Nederland. Van Leent: “Wij kunnen helpen honger te bestrijden en tegelijkertijd gezonder en duurzamer te produceren. Dat vraagt om nieuwe, high tech oplossingen die breder en sneller toepassing krijgen. Hier liggen kansen te over voor de betrokken bedrijven om zich internationaal te profileren. De vraag hoe die kansen het beste te benutten, staat centraal op het nieuwe event AgriFoodTech.”

High tech oplossingen

AgriFoodTech is opgezet als vakbeurs met congres rond technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking. Op het event kunnen fabrikanten, system integrators, toeleveranciers, ontwikkelaars, ontwerpers, onderzoekers, kennisinstituten, dienstverleners en gebruikers uit de verschillende AgriFood-waardeketens elkaar ontmoeten, van elkaar leren en tot nieuwe business komen. “Als onafhankelijk kennis- en netwerkcentrum voor de industrie is Mikrocentrum bij uitstek de partij om over de volle breedte de AgriFood-sector een podium te geven. Want juist onze high tech expertise en netwerk is gericht op het bij elkaar brengen van de verschillende technologische specialisatiegebieden. Maar we zien het ook als een (internationale) meet & match.”

Het exposantenprofiel is breed opgezet: robotica, sensoren, visionsystemen, software, slimme materialen & coatings, motion control en informatietechnologie. “Zij bieden high tech oplossingen aan machinebouwers speciaal toegespitst op de agri- en foodsector”, aldus van Leent. “Daarnaast zijn ook diverse machinebouwers aanwezig als exposant om innovatieve oplossingen te presenteren aan eindgebruikers zoals agrariërs, telers, voedselverwerkers en foodproducenten. Op diezelfde bezoekersgroep mikken de dienstverleners en leveranciers op het gebied van software, big data, precisielandbouw, klimaatbeheersing, led-verlichting, verpakkingstechnologie, etc. Daarbij mikken wij vooral op kennisoverdracht, ontmoetingen en zaken doen. Een bezoek meer dan waard voor elke engineer die op technisch vlak bezig is in de landbouw- en/of voedingsmiddelenindustrie.”

Bekijk de vakbeurs AgriFoodTech

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden