Op 14 en 15 december organiseren Mikrocentrum en het AgriFoodTech Platform het AgriFoodTech Congres en de gelijknamige vakbeurs in de Brabanthallen. Tijdens het congres staat het ontwikkelen van innovaties voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van voedselvoorziening centraal. Het AgriFoodTech Platform is een initiatief van LTO Nederland, FNLI, FME en 4TU.
Om de wereld in 2050 te voeden hebben we in het huidige systeem ongeveer drie wereldbollen nodig. Via technologie kunnen we bijdragen aan ontwikkelingen voor veilig en gezond voedsel, voedselverspilling, dierenwelzijn, verbeteren van footprint en de leefomgeving. Door intensieve koppelingen met bedrijfsleven in de hightech, ICT, tuinbouw, agri & food, gebruikers en maatschappelijke uitdagingen kunnen we innovaties laten accelereren en zijn we verzekerd van toepassing daarvan. Het congres wordt een ontmoetingsplek voor stakeholders uit de landbouw, tuinbouw, food en technologie en andere sectoren. We staan aan de vooravond van een transitie van de voedselproductie. Haak nu aan en zorg dat je erbij bent.
Laat nieuwe ideeën de vrije loop en leg contacten waar je nooit aan gedacht had op het congres. We kennen veel maatschappelijke uitdagingen in de agri-food sector. Uiteindelijk liggen daar de businesskansen. Het is aan jou om je bijdrage te leveren aan een duurzame en gezonde wereld als het om onze voedselvoorziening gaat. Doe mee! Sprekers als Ruud Veltenaar (filosoof), Bob Hutten (Hutten catering), Joris Lohman (Slow Food) en Frans Peter Dechering (Priva) nemen je mee in de dynamiek van de agri- en foodsector. Naast inspiratiesessies gaan we aan de slag met technologische en sociale innovatie om maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Concreet, resultaatgericht en kansen voor business.
Wat zijn jouw nieuwste innovaties? Laat op de beurs zien waar ze een oplossing voor bieden. Met technologische lezingen kun je je laten informeren en inspireren over de nieuwste ontwikkelingen. En je vindt op de beurs alles over: