Aquatech Amsterdam toont industriële vooruitgang duurzaam watergebruik

Aquatech Amsterdam 31 okt – 2 nov

Marktleiders en andere gerenommeerde industriële spelers delen hun successen als het gaat om de implementatie van duurzaam watergebruik tijdens de aankomende Aquatech Amsterdam. Bedrijven in verschillende waterafhankelijke industrieën zoals de farmaceutische en chemische industrie, olie en gas, papier en voedingsmiddelen- en drankenindustrie presenteren hun projecten tijdens de Industrial User Experience. Met namen zoals Shell, Total en Nestlé inspireert deze setting vakgenoten met praktische voorbeelden van hoe waterbeheer ingericht kan worden om klimaatverbetering en business te stimuleren.

Het Industrial User Experience programma vindt voor de tweede keer plaats na een succesvolle introductie tijdens de vorige Aquatech in 2015. Dit paviljoen biedt het publiek de mogelijkheid om uit eerste hand te horen over de uitdagingen bij het doorvoeren van veranderingen in industrieel watergebruik. Tijdens Aquatech Amsterdam is er dagelijks een sessie met een speciale focus op één van de genoemde industriële sectoren. Elke sessie bestaat uit diverse presentaties die inzicht geven in de technologieën en werkwijzen die in elke casestudy zijn gebruikt.

Voortbouwen op het succes van 2015

‘Wij hebben Industrial User Experience in 2015 geïntroduceerd en hebben vele positieve reacties in ontvangst mogen nemen’, zegt Marieke Leenhouts, Exhibition Manager van Aquatech Amsterdam. ‘Industrieën zijn steeds meer bewust van de kritische impact van het beheer van waterbronnen. Zij zien de waarde in van het delen van ervaringen en van elkaar te leren door deel te nemen aan de Industrial User Experience, en het biedt exposanten de mogelijkheid om zich te verbinden met deze eindgebruikers’, benadrukt Leenhouts. Zij voegt daaraan toe: ‘de Amsterdam International Water Week besteedt aandacht aan de industrie, vooral op strategisch niveau. De Industrial User Experience vult dit aan met een praktische en technische focus.’

Vooruitgang water hergebruik in de olie en gas sector

Eén van de projecten die gepresenteerd zal worden is een water hergebruik schema voor de petrochemische fabriek Tarragona van Dow Chemical. Dit project omvatte een koelwatertoren gevestigd aan de rivier, maar middels een groot hergebruikschema is een gedeeltelijke overschakeling mogelijk waardoor gebruik gemaakt kan worden van teruggewonnen gemeentelijk afvalwater. ‘Water stress zal de komende decennia toenemen en bedrijven worden daardoor genoodzaakt zich te richten op een meer circulaire gebruik van hulpbronnen, zoals water’, aldus Dr Jordi Bacardit van Dow Water & Process Solutions, die een presentatie zal geven over het Tarragona-project. ‘Een van de doelstellingen van deze presentie is om anderen te overtuigen dat teruggewonnen water daadwerkelijk gebruikt kan worden op deze manier’, zegt Bacardit. ‘Het beheren van water door middel van circulaire economie is een noodzaak. Mijn presentatie zal helpen laten zien dat het mogelijk is, ‘voegt hij toe.

Industrie als een drijver voor innovatie

‘Naar mijn ervaring neemt de industrie op basis van een gezond businessmodel veel meer risico’s met innovatie dan de gemeentelijke sector’, aldus Prof. Cees Buisman, wetenschappelijk directeur van Wetsus, partner van Aquatech voor de Industrial User Experience. ‘Industrie is vaak een belangrijkere generator van innovatie, wat betekent dat de Industrial User Experience een ideale toevoeging is voor een evenement dat een wereldwijd platform voor water innovatie is,’ voegt hij toe.

Het Industrial User Experience programma op Aquatech Amsterdam

Dinsdag 31 oktober
Olie en Gas industrie
11:00 – 13:00 uur Het oplossen van waterbeperkingen bij stroomafwaartse verwerking
15:00 – 16:30 uur Behandelen van olie- en Hydro carbon-bevattend afvalwater

Woensdag 1 november
Voedingsmiddelen-, dranken- en papier industrie
11:00 – 12:30 uur Behandeling van organisch belaste en vethoudend afvalwater
15:00 – 16:30 uur Waterhergebruik in de voedingsmiddelen-, dranken- en papier industrie

Donderdag 2 november
Chemische en farmaceutische industrie
11:00 – 12:30 uur Water gebruik en hergebruik in de chemische industrie
15:00 – 16:30 uur Water in de farmaceutische industrie

*****

Amsterdam International Water Week

Aquatech Amsterdam maakt onderdeel uit van de Amsterdam International Water Week. Dit jaar haakt hierbij een groot aantal brancheorganisaties in de sector aan. Zij organiseren deze week vergaderingen en evenementen naast de beurs en het AIWW congres. ‘Anno 2017, wanneer het makkelijker dan ooit is in om elkaar online te treffen, blijft het belangrijk elkaar persoonlijk te ontmoeten. Zo kan echte vooruitgang geboekt worden en kunnen we de uitdagingen op het gebied van water gezamenlijk het hoofd bieden, zegt Leenhouts. ‘We kijken ernaar uit om de internationale waterindustrie samen te brengen in Amsterdam tijdens de AIWW.’

De bezoekersregistratie is nu geopend

De inschrijving voor bezoekers is nu geopend. Voor gratis toegang dienen bezoekers zich online te registreren op www.aquatech.com/amsterdam.

Aquatech Global Events

Aquatech Global Events organiseert sinds 1964 de meest toonaangevende vakbeurzen ter wereld in proces-, drink- en afvalwater technologiesectoren in Europa, China en Mexico. In het beproefde format komen de volgende segmenten aan bod: Transport en Opslag, Waterbehandeling, Gebruikspunten, Procescontrole, Procestechnologie & Procesautomatisering. De wereldwijde Aquatech evenementen worden bezocht door professionals uit alle geledingen van de waterindustrie en trekken beleidsmakers, topbedrijven en specialisten die de technologie toepassen bij hun werkzaamheden.

www.aquatechtrade.com

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden