Automatica 2018 groeit op alle gebieden

Vakbeurs Automatica 2018 groeit met met 16% meer internationale bedrijven

Voor Automatica 2018, die wordt gehouden van 19 tot en met 22 juni in München wordt gehouden, is negen maanden voor aanvang al meer expositieruimte gereserveerd dan in 2016. De toename van exposanten uit het buitenland is 16%, terwil ook 16% nieuwe exposanten valt te noteren. Tot de nieuwkomers behoren onder meer Rollon, Siasun Robot, Siemens, Sumitomo, Volkswagen en Wago.

Volgens cijfers van de International Federation of Robotics (IFR) steeg de wereldwijde omzet in robotica in 2016 met 18% tot 13,1 miljard dollar. Het aantal robots dat in 2016 werd verkocht, was 294.312, 16% meer dan in 2015. Volgens VDMA Robotics + Automation zijn robotica en automatisering de drijvende kracht achter de digitale productie in netwerken, met een hogere productiviteit en toegenomen concurrentievermogen.

Digitalisering in productie

Met centrale thema’s als digitale transformatie in de productie, samenwerking van mens en robot en servicerobots levert Automatica een bijdrage aan de vormgeving van Arbeid 4.0, waar de mens meer verantwoordelijkheid draagt dan ooit. Deze onderwerpen zijn concreet op de beurs aanwezig.

Door machines en fabrieken te simuleren, komen de virtuele en echte productiewerelden samen. Op Automatica willen aanbieders laten zien hoe bedrijven van elke grootte kunnen profiteren van de digitale transformatie – langs de gehele waardeketen, van productontwerp, productie planning en engineering-proces naar nieuwe diensten.

Congressen tijdens Automatica

Automatica is voor het eerst gastheer van het Automobil Produktion congres in samenwerking met het gelijknamige blad. Met de ondertitel ‘Op weg naar autonome productie’ richt de bijeenkomst zich op de effecten van digitalisering en kunstmatige intelligentie op voertuigproductie.

Op 20 en tot 21 juni vindt ook de wereldwijde roboticaconferentie ‘International Symposium on Robotics (ISR) 2018’. Meer dan 150 lezingen geven inzicht in de nieuwste ‘state-of-the-art’ robotica technologieën. Ook de OPC Day Europa vindt plaats tijdens het evenement.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden