automatica 2022 right on track

automatica 2022

De indicatoren voor de automatica 2022, die van 21 tot 24 juni op het beursterrein van München wordt gehouden, zijn zeer positief. Alle marktleiders uit de sector hebben zich al een half jaar voor het evenement aangemeld.

Bedrijven als ABB, DENSO, Doosan Robotics, Epson, FANUC, Hanwha, igus, Kawasaki, KUKA, Omron, Stäubli, Universal Robots, Yamaha, en Yaskawa zullen de robotica sector vertegenwoordigen.
Uit de sector assemblage- en handlingtechnologie hebben Asys, ATS, Bosch Rexroth, DEPRAG, Festo, HAHN Group, Manz, Mikron Automation, PIA Automation, Rhein-Nadel-Automation, Schaeffler, SCHUNK, STIWA, teamtechnik Maschinen und Anlagen, Weber Schraubautomaten, Weiss, Zeltwanger, ZVB, Zimmer, en vele anderen hun kandidatuur ingediend.
In de sector machine vision zullen bedrijven als Asentics, Basler, Carl Zeiss, Euclid Labs, IDS, Inxpect, ISRA Vision, MVTec, Visual Components en VMT in München aanwezig zijn.
Ook de sectoren sensortechniek, besturingstechniek en industriële communicatie, software en cloud computing, veiligheids- en beveiligingstechniek, positioneersystemen, aandrijftechniek, toeleveringstechniek en onderzoek en techniek zullen goed vertegenwoordigd zijn met exposanten als Balluff, Beckhoff, Cenit, DLR, EUCHNER, Fraunhofer, HIWIN, KEYENCE, LEANTECHNIK, LEONI, maxon, Nabtesco, Neugart, SICK, Sie-mens, SUMITOMO, UNIMOTION en wenglor sensoric.

Ook nieuwkomers gebruiken automatica 2022 als platform

Naast de hierboven vermelde gevestigde marktleiders zullen ook tal van nieuwkomers zoals Agile Robots, Apera, exoIQ, Franka Emika, fruitcore robotics, incubedIT, Isochronic, Kassow, Mech-Minds, Micropsi Industries, Neura Robotics, Robotiq, Rethink, robominds, Techman Robot, Wandelbots, Yuanda Robotics of Xitaso automatica 2022 gebruiken als een kans om zich te presenteren.

Nieuw trendthema

Voor zowel exposanten als bezoekers zal het evenement een focus hebben op innovaties en producten die gerelateerd zijn aan de gevestigde trendthema’s Digitale Transformatie, Kunstmatige Intelligentie en Mens en Machine. Dit cluster is nu aangevuld met Duurzame Productie, dat vooral is ingegeven door de doelstelling van de EU om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Dit vereist snelle veranderingen in de automatisering, wat een grote uitdaging vormt voor de hele industrie. Vakbeurs automatica 2022 biedt het perfecte platform om de verschillende benaderingen van dit doel te presenteren.

Vertrouwde hallen, spannende parallelle evenementen

De vertrouwde hallen A4 tot A6 en B4 tot B6 zijn al toegewezen, maar er is ook een noviteit in 2022: zowel analytica (’s werelds toonaangevende vakbeurs voor laboratoriumtechnologie, analyse en biotechnologie) als ceramitec (toonaangevende internationale vakbeurs voor de keramiekindustrie) worden gelijktijdig gehouden met automatica 2022. Twee bijkomende industrieën, één groot voordeel: Dankzij de aanzienlijke overlappingen kunnen de deelnemers profiteren van synergieën tussen de beurzen.

automatica 2022 met een top-notch ondersteunend programma

En dan zijn er nog extra hoogtepunten voor de automatica-deelnemers. Na de succesvolle digitale première in 2021 vindt het AI- en robotica platform munich_i dit jaar plaats als een in-person event, bestaande uit de High-Tech Summit op woensdag 22 juni 2022, een digitale Robothon, en de AI.Society special show. Daarnaast zal automatica 2022 weer het bekende automatica Forum houden, aangevuld met hybride elementen. Verder is er een Test Zone gepland waar robotica en automatiseringstoepassingen ter plekke kunnen worden uitgeprobeerd. Meer hoogtepunten en noviteiten van het voorprogramma zijn ook online beschikbaar.

Groei industrie zet door

Vakbeurs automatica 2022 komt op het perfecte moment nu de industrie blijft groeien. Frank Konrad, CEO van HAHN Automation GmbH, bevestigt dit: “Onze industrie zit in de lift: Door de pandemie hebben bedrijven investeringen in robotica en automatisering uitgesteld, en hebben nu een enorme achterstand. Tegelijkertijd wordt nieuwe business gestimuleerd door de thema’s klimaatneutraliteit en duurzaam gebruik van hulpbronnen.”

De VDMA Robotics and Automation Association, conceptuele sponsor van automatica, liet in een persbericht van december 2021 weten voor het lopende jaar een sterke industriegroei van tien procent te verwachten. De vereniging verwacht dat de omzet van de industrie in 2022 circa 14,7 miljard euro zal bedragen, waarmee het niveau van voor de crisis in 2019 precies wordt geëvenaard.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden