automatica vakbeurs uitgesteld tot december

Vakbeurs automatica is uitgesteld – nieuwe datum in december 2020

Door de toenemende wereldwijde verspreiding van het Coronavirus (SARS-CoV-2) en op basis van de aanbevelingen van de Duitse Bondsregering en de Beierse deelstaatregering, voelt de Messe München zich genoodzaakt om de vakbeurs automatica 2020 uit te stellen.

Deze maatregel is genomen in overleg met de VDMA Robotics + Automation Association als sponsor en in verantwoordelijkheid voor de gezondheid van exposanten en bezoekers. Vakbeurs automatica 2020 zal in plaats daarvan plaatsvinden van 8 tot 11 december 2020.

“Onder de gegeven omstandigheden zou de opening van vakbeurs automatica medio juni niet te rechtvaardigen zijn tegenover onze klanten, met name vanuit medisch en economisch oogpunt”, zegt Falk Senger, directeur van de Messe München en verantwoordelijk voor automatica. “We kijken er nu naar uit om in december samen met de industrie een succesvol automatica 2020 te organiseren.

De beslissing om de vakbeurs uit te stellen werd genomen door de Messe München in nauw overleg met VDMA Robotics + Automation en met inachtneming van de feedback van vele exposanten. Patrick Schwarzkopf, Managing Director van VDMA Robotics + Automation, licht toe: “Als sponsor ondersteunt VDMA Robotics + Automation het uitstel van automatica 2020. Op basis van de huidige situatie zijn wij van mening dat de mogelijkheid voor exposanten en bezoekers om deel te nemen aan deze vakbeurs steeds kleiner werd. De reismogelijkheden zijn op dit moment zeer beperkt en verdere ontwikkelingen zijn niet te voorspellen. Deze factoren brengen de mogelijkheid om de vakbeurs in juni te organiseren in gevaar. Tegelijkertijd is het belang van automatica als ’s werelds toonaangevende vakeurs voor intelligente automatisering en robotica zo groot, dat we dit risico niet willen nemen”.

Wilfried Eberhardt, Voorzitter van de Adviesraad voor Automatica en Chief Marketing Officer van KUKA AG, voegt hieraan toe: “Het uitstel van automatica naar het einde van het jaar is de juiste beslissing, gezien de huidige situatie. In december zal de beurs fungeren als een belangrijke katalysator voor een succesvolle post-crisis periode en zal het de industrie helpen om sterker uit de huidige uitzonderlijke situatie te komen”.

Meer informatie

Lees ook:
Hannover Messe 2020 krijgt vernieuwde opzet

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden