Bedrijfsleven moet Week van de Techniek redden

Week van de Techniek zoekt hulp

De Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek is een samenwerkingsverband van bedrijven en technische beroepsopleidingen die willen investeren in activiteiten om de instroom in het technisch beroepsonderwijs te vergroten en de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden. Het doel is om de regio Zwolle nu en in de toekomst te voorzien van goede en gemotiveerde medewerkers in de elektro- en installatietechnische branche!

Uitstroom technische vakmensen groter dan instroom

De uitstroom van technische vakmensen uit de techniek is op dit moment groter dan de instroom. Dat is op korte, maar zeker op langere termijn een groot gevaar voor de continuïteit van onze bedrijven. Door tijdens de “Week van de Techniek” jongeren (groep 7 basisonderwijs) al te interesseren voor techniek hopen we deze groep en hun ouders voldoende te motiveren om te kiezen voor een technisch beroep. Een van de vele initiatieven die wij hiervoor nemen is de Week van de Techniek. De week van 9 t/m 14 maart 2015 staat in het teken van techniek. Want dan vindt de 13e editie van de Week van de Techniek Zwolle plaats. Een evenement waarbij ruim 1600 basisschool leerlingen ondergedompeld worden in de wereld van techniek.

Week van de Techniek in één dag

Het programma bestaat uit één dagdeel techniek beleven op de campus van het Deltion College en een Open Bedrijvendag. Alle leerlingen komen een dagdeel op de campus van het Deltion College om techniek te zien en te beleven. Het programma bestaat uit het maken van een technisch werkstukje, een rondleiding langs de technische opleidingen en afdelingen van Deltion College en een techniekshow. De Week van de Techniek wordt afgesloten met een Open Bedrijvendag. Op zaterdag 14 maart 2015 openen acht technische bedrijven uit de regio Zwolle op vijf plaatsen van 12.00 tot 16.00 uur hun deuren voor de leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) en overige familieleden en vrienden.

Sponsoren wanted

“Het is ieder jaar de kunst om de begroting rond te krijgen. Door de barre economische omstandigheden vallen bepaalde organisaties die ons altijd financieel steunden nu gedeeltelijk weg. Daardoor worden wij ook dit jaar weer meer afhankelijk van het bedrijfsleven en andere partijen die ons financieel willen ondersteunen. We zijn namelijk nog naarstig op zoek naar financiën om dit geweldige project ook in 2015, voor de 13e editie, financieel te kunnen borgen en daarom roepen wij graag iedereen op ons te steunen. Elke bijdrage is welkom en met elkaar zorgen we er voor dat het een feest wordt voor de 1600 jongeren uit de gemeente Zwolle en omgeving, die zich nu al spontaan hebben aangemeld voor dit evenement.”

Voor meer informatie kunt u ook terecht op:

http://www.vvei.nl/
http://www.weektechniekzwolle.nl/

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden