Bijeenkomst: Smart Industry in de praktijk

Smart Industry: wat zijn de voordelen?

In het kader van de serie congressen ‘IoT on the Edge’ organiseert Rittal op 11 april een bijeenkomst over Smart Industry. Deskundigen en gebruikers uit binnen- en buitenland leggen die dag uit hoe zij Smart Industry in de praktijk toepassen en wat de voordelen zijn. De bijeenkomst is de derde in korte tijd maar wijkt door het onderwerp en rol van Rittal af van de voorgaande thema’s.

Elbert Raben, productmanager IT Infrastructuur bij Rittal, legt uit wat het verschil is: “Rittal is toeleverancier van componenten voor partijen die Smart Industry systemen bouwen en leveren. We hebben daardoor minder directe betrokkenheid met de projecten en eindgebruikers. Als onderneming vinden we het echter onze taak trends te volgen, te begrijpen en die kennis te delen. We kunnen immers vragen uit de markt slechts echt goed beantwoorden als we weten wat er speelt en waar voor de partijen de uitdagingen bij ontwikkelingen als Smart Industry liggen. Dit soort bijeenkomsten helpt bij dat proces.”

Voor deze kennissessie over Smart Industry is een programma samengesteld dat is gericht op een andere doelgroep dan de vorige bijeenkomsten. Waren het toen voornamelijk IT-bedrijven en -gebruikers, deze keer richt Rittal zich meer op directies, strategen van uiteenlopende bedrijven en (industriële) system integrators.

Smart Industry is proven technology

Jason Rylands van Rittal GmbH opent de middag met een introductie over Smart Industry en de relatie met Big Data en de cloud. Hij legt hiermee de basis waarop de volgende sprekers zullen voortborduren. De eerste die dat doet is Plamen Kiradjiev van IBM Duitsland. Plamen vertelt wat IBM’s Watson concreet betekent voor John Deere – de fabrikant van landbouwmachines – en Daimler. Watson verzamelt en analyseert permanent data. Bedrijven kunnen hierdoor storingen in het productieproces sneller signaleren en verhelpen. Ook het voorspellen van incidenten behoort tot de mogelijkheden.

Na de pauze presenteert Ferdinand Nibbeling van 247TailorSteel een case van deze leverancier van onder andere lasergesneden plaat, koker en buis en gekante producten uit Varsseveld. Het bedrijf is een echte Smart Industry onderneming waarbij de klanten via een webbased toepassing op basis van de eigen tekeningen bestellingen plaatsen. Ze doen daarbij zelf de werkvoorbereiding. 247TailorSteel  levert per dag 1200 offertes die, inclusief de gegarandeerde levertijd, binnen 1 minuut na het indienen van de aanvraag beschikbaar zijn. De twee Europese vestigingen zijn ingericht om opdrachten op 24/7 basis te verwerken. De ver doorgevoerde automatisering en toegepaste intelligentie verhogen daarbij de kwaliteit en leversnelheid. Ze zijn tevens de basis voor just in time leveringen en productie verderop in de keten.

Leerzaam voor maakindustrie, zorg en logistiek

Smart Industry is een principe dat voor meer dan alleen de maakindustrie een grote stap voorwaarts betekent. Daarom worden op de bijeenkomst in Reeuwijk vertegenwoordigers van verschillende sectoren verwacht. Elbert Raben: “Je kunt op verschillende manieren naar Smart Industry kijken, dat heeft mede te maken met de sector waar je over praat. Al die invalshoeken interesseren ons oprecht. Daarom hopen wij ook vertegenwoordigers uit uiteenlopende sectoren als de maak-, proces- en voedingsmiddelenindustrie als machinebouw te mogen verwelkomen op dit deelcongres. Maar ook uit de infrasector zoals rail, verkeer en transport en waterwereld zijn er voldoende aanknopingspunten”.

De deelname aan het deelcongres dat op 11 april in Reeuwijk wordt gehouden is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website expert.rittal.nl/opleidingen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden