Biobased innovaties in de verpakkingsmarkt krijgen prominente plaats op Empack Utrecht

Biobased innovaties in de verpakkingsmarkt op Empack Utrecht

Steeds meer bedrijven kiezen voor biobased verpakkingen. De biobased innovaties in de verpakkingsmarkt zijn zeer gewild en verduurzamingsplannen van de verpakkingsbranche zijn een belangrijke drijfveer hiervoor. Anderzijds kiezen merken zelf ook steeds vaker proactief voor duurzame alternatieven voor hun verpakkingen. Of het nu is vanwege het verminderen van de CO2 footprint, het verbeteren van het imago, het consumentenvertrouwen of de kosten, biobased verpakkingen hebben een enorme vlucht genomen. Volgens experts is dit de toekomst op verpakkingsgebied. Drie van ’s werelds grootste merken, Coca-Cola, LEGO en McDonalds zijn hier al volop mee bezig en zij zijn zeker niet de enige die deze ontwikkeling omarmen. Biobased verpakken is daarom samen met web retail packaging het hoofthema van Empack Utrecht, 12, 13 & 14 april, Jaarbeurs Utrecht.

Empack’s Biobased Village: partners, voorbeelden en sprekers

InnovatieLink, PEFC en de Empack organisatie slaan de handen ineen om samen biobased innovaties in de verpakkingsmarkt te stimuleren. Speciaal voor dit actuele en belangrijke thema is het Biobased Village gecreëerd, waar de bezoeker potentiële partners en informatie vindt voor biobased verpakken. Ook is er een inspirerende expositie te vinden van biobased en PEFC gecertificeerde verpakkingen. Het onderwerp wordt verder uitgediept door InnovatieLink en PEFC met een speciaal georganiseerde sprekersprogramma. Het Biobased Village wordt mede mogelijk gemaakt door Braskem, voorloper en producent in natuurlijke kunststoffen voor verpakkingen.

Empack Utrecht

Het succes van Empack ´s-Hertogenbosch heeft er toe geleid dat sinds dit jaar Empack, na het wegvallen van Macropak, de enige Nederlandse verpakkingsbeurs is. Voor een optimale landelijke dekking vindt Empack vanaf 2016 in de even jaren in Utrecht plaats en in de oneven jaren in ‘sHertogenbosch.

Empack Utrecht, 12, 13 &14 april in de Jaarbeurs, is het ontmoetingsmoment voor elke professional die met het verpakkingsproces te maken heeft. Ruim 350 exposanten met nieuwe ontwikkelingen, machine demonstraties en lezingen over de meest actuele thema’s maken Empack de verpakkingsvakbeurs van Nederland.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden