Breed aanbod aandrijftechniek op WoTS 2016

WoTS en aandrijftechniek

Deze week vindt de WoTS – World of Technology & Science plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Op de beursvloer is een breed aanbod van aandrijf en automatiseringstechniek aanwezig.

De beurs biedt een aanbod aan live demonstratieroutes langs stands met focus op Industry 4.0, en machineveiligheid. De kansen van de vierde industriële revolutie hebben de afgelopen jaren grote aandacht gekregen.

De actuele realiteit is, dat de gewenste technologie al bestaat en waar het concept gestart is (een beursvloer) kan de realisatie in concrete demonstraties ook getoond worden. Tijdens de beurs wordt een tour langs demonstraties georganiseerd.

Exposanten in de World of Motion & Drives werken ook samen in Machineveiligheid tour. Tijdens deze tour maakt de bezoeker machineveiligheid concreet mee. Op de betrokken stands krijgt men inzicht in de engineering, technologie en systemen die beschikbaar zijn om machineveiligheid praktisch te realiseren.

In de afgelopen jaren neemt de populariteit van robotica toe. Kansen in flexibiliteit, een robuuste inzet bij gevaarlijke werkzaamheden en voordelen voor de concurrentiekracht van de industrie zijn daarin belangrijke factoren. Op de beursvloer kan de bezoeker robotica beleven in een paviljoen in hal 10, op stands en in een seminar.

De Young Professional Award is een techniekwedstrijd voor derdejaars studenten Mechatronica en Industriële Automatisering. Vanuit een vijftal hogescholen worden teams afgevaardigd van minimaal twee studenten.

Deze teams werken aan projecten waarbij multidisciplinaire samenwerking centraal staat. Een jury nomineert uit de voorselectie de drie beste inzendingen. Tijdens WoTS presenteren de genomineerde teams hun project. De uitreiking van de award vindt donderdag 6 oktober plaats op de FEDA Lounge.

In het conferentieprogramma van WoTS wordt nadruk gelegd op energy efficiency, cyber security, robotica en Industry 4.0. Maarten Steinbuch houdt een bijzondere presentatie over zijn vakgebied.

Tijdens de beurs wordt de TechAward 2016 uitgereikt aan de beursdeelnemer met de meest gewaardeerde noviteit. De genomineerden in de categorie World of Automation / World of Motion & Drives zijn Actemium met ‘Smart Coaching’, AXIS & Stuifmeel met de Neo-Wifi, Zilvertron met Crouzet en Rittal met Blue e+ Koelaggregaat.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden