Business Software Event 2015 verdubbelt met nieuwe opzet

Business Software Event 2015

Business software, Smart Industry en Internet of Things/IOT zijn ‘hot’, zo blijkt uit de belangstelling van exposanten voor het Business Software Event 2015.  Mikrocentrum verwacht maarliefst 100 exposanten op het Business Software Event 2015, tegen 55 vorig jaar. Het Business Software Event 2015 voor de klantenorder- en voorraadgestuurde industrie staat dit jaar in het teken van ‘Connectivity for Smart Industry’.

Centraal staat de noodzaak van voortgaande ketenintegratie en procesverbetering met behulp van ICT. Ook nieuwe toepassingen, met werken in de cloud, staan in de aandacht. Zo is het voormalige ERP-event uitgegroeid naar een breed software-event dat de industrie in één dag een compleet beeld geeft van de optimale aansturing van een onderneming met business software. Het Business Software Event 2015 vindt plaats op 1 december in een nieuwe, ruimere locatie, het 1931 Congrescentrum Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Een vernieuwde opzet met vakbeurs en hoogwaardig congres biedt bezoekers alle gelegenheid voor intensieve interactie.

Industriële bedrijven moeten meerwaarde bieden door complexere producten te leveren, met steeds meer partijen samen te werken, doorlooptijden te verkorten en voorraden te verminderen. Klanten leggen de lat steeds hoger en de wereldwijde concurrentie neemt toe. Dit vergt een optimale samenwerking in de industriële keten, binnen en tussen bedrijven, en daarvoor is goede business software een onmisbaar strategisch instrument. ERP (Enterprise Resource Planning) alleen is niet meer toereikend voor de besturing van de onderneming. De toekomst is aan de beste combinatie van business software voor marketing, ontwerp, productieplanning en -besturing en service & onderhoud; zie bijgaande illustratie.

Connectivity

Alle aspecten van deze ketenintegratie en connectivity van bedrijfsprocessen en hun besturingssystemen worden bestreken door het Business Software Event, een vakbeurs met een onafhankelijk en gratis congres. Concreet betreft dit bijvoorbeeld de integratie van ERP-systemen met ontwerpsystemen zoals CAD, CAM, PDM en PLM. Anderzijds is er een interessante link te maken met APS-, voorraad-, MES-, TMS- en WMS-systemen. Tevens wordt een koppeling gelegd met sales- en marketingprocessen, met systemen voor CRM, PCF en SCF. Nieuw is dit jaar de connectivity met service en onderhoud, die de afgelopen jaren onderdeel was van het Service & Maintenance Congres. Nu komen ook de software- en andere ICT-oplossingen voor service en onderhoud aan bod bij het Business Software Event. Volgens Hessel Visser, specialist op het gebied van logistiek en verbeterprocessen, kan connectivity pas goed gaan werken als het concept van het product en het bedrijfsproces goed zijn (her)overwogen.

Antwoorden

Het Business Software Event 2015 geeft de bezoekers nieuwe inzichten, handvatten en antwoorden op uiteenlopende vragen. Voorbeelden van die vragen zijn:

  • Hoe kan ik mijn processen beter laten aansluiten op die van mijn klanten en/of toeleveranciers?
  • Hoe optimaliseer ik mijn interne bedrijfs-, ontwerp-, sales-, service- en productieprocessen?
  • Op welke manier kan ik mijn softwaretools beter inzetten?
  • Hoe kan ik met één druk op de knop de juiste gegevens uit mijn business software halen?
Business Software Event 2015 is een vakbeurs met hoogwaardig congres

Het aantal exposanten van het Business Software Event 2015 is fors gegroeid. Voor dit jaar worden 100 exposanten en 500 bezoekers verwacht; een verdubbeling! Volgens Timo van Leent, eventmanager, is het de enige Nederlandse beurs waar productie- handels- en engineeringbedrijven een goed en compleet beeld krijgen van de business software die voor hen relevant is. Er is inmiddels sprake van een volwaardige vakbeurs die bezoekers van het Business Software Event 2015 de gelegenheid geeft voor een intensieve interactie en die exposanten de ruimte biedt om te laten zien wat ze voor de industrie kunnen betekenen. Het Business Software Event 2015 wordt aangevuld met een hoogwaardig congres; een zorgvuldig samengesteld lezingenprogramma bundelt de laatste software-ontwikkelingen en succesvolle praktijkcases. Theorie en praktijk komen bijeen tijdens diverse lezingen en workshops.

Bezoek de website van Business Software Event 2015

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden