Business Software Event als baken voor digitale transformatie

Business Software Event: welke tools staan ter beschikking om bedrijfsprocessen verder te automatiseren en optimaliseren?

Op 29 en 30 november vindt in Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch het Business Software Event plaats. Centraal thema dit jaar is de digitale transformatie waar veel bedrijven mee aan de slag moeten of middenin zitten. Welke tools staan ter beschikking om bedrijfsprocessen verder te automatiseren en optimaliseren? Wat is er bijvoorbeeld ná ERP, en hoe koppel ik met andere systemen? Het tweedaagse evenement brengt mensen samen en geeft antwoord op al deze vragen en meer. Geen trend blijft onbesproken, kennis en inspiratie zijn gegarandeerd.

“Ik ben echt erg blij met het definitieve programma”, zegt Moniek Groot, beursmanager van het Business Software Event. Niet verwonderlijk, want organisator Mikrocentrum heeft enkele prominente keynotes weten te strikken. Jan Baan bijvoorbeeld.

Permanent learning

Baan richt zijn pijlen als ‘vader’ van Nederlands beroemde ERP-systeem tegenwoordig op de cloud. Als routinier en visionair heeft hij een belangrijke boodschap voor de bezoekers: medewerkers worden kenniswerkers. En permanent learning krijgt hierbij een hoofdrol. “Volgens Jan Baan gaat ERP in de nabije toekomst een brug slaan tussen de procesgedreven organisatie en de taakgerichte uitvoering van kenniswerkers. Hiertoe wordt het Intellectual Property van een bedrijf in een leeromgeving voor medewerkers ingebed. Hierdoor is kennis voor het samenwerken in de supply chain veel beter op elkaar afgestemd en wordt bovendien verrijkt door gegevens vanuit Big Data en IoT. Hoe dat precies in zijn werk gaat, zal hij op het eind van dag één uitvoerig uit de doeken doen”, aldus Groot.

Nieuwe modellen

Maar er zijn meer keynotes die volgens de beursmanager het noemen waard zijn. “Op dag 1 zal Arnold Stokking van TNO uitleggen hoe je met digitalisering de omslag maakt naar nieuwe businessmodellen met een meer servicegerichte insteek”, licht Groot toe. “Dit zal hij doen aan de hand van het Connected Supplier Network, waar samen met Brainport Industries aan wordt gewerkt. En ook de praktijk komt op dag 1 goed aan bod. Met Lely bijvoorbeeld. COO Martijn Boelens legt heel open uit hoe zij momenteel werken met Big Data. Wat waren de successen en lessons learned tot nu toe, en waar willen ze er mee naar toe? “

Open Source

Over open gesproken: ook open source krijgt tijden het Business Software Event ruim baan. Dit is het hoofdthema op dag twee. Groot: “Een keynote van Joost Koedijk van KMPG gaat over de trends in open source-software. Naast het Kathedraal- en Bazaarmodel worden er zaken als big data clusters, open platformen en blockchain-technologie besproken.” Naast software passeert in enkele parallelle tracks zelfs open source-hardware even de revue. “We hebben echt voor iedereen wat wils en het niveau is erg hoog”, verzekert Groot. En met bijna vijftig lezingen over ERP, PDM/PLM, BI, CRM, PCF, SCF, tot en met CAD/CAM en MES, moet er wel iets van je gading tussen zitten.”

Business Software Event Award

Tot slot een primeur. Want editie 2016 kent voor het eerst de Business Software Award. “Alle deelnemende bedrijven – zo’n tachtig in totaal – hebben de kans gehad een praktijkcase in te dienen”, legt Groot uit. “Vervolgens heeft een vakkundige jury zich over de inzendingen gebogen en ze beoordeeld op hoe goed de doelstellingen zijn behaald, hoe innovatief ze waren en wat er van geleerd is.” Inmiddels is een drietal bedrijven genomineerd, te weten, Bosch Sprang BV, Euramax BV en Nijhuis Water Technology BV. Wie de eerste Business Software Award wint, is nog even spannend. Dat wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking om 14:20 op dag 1.

Bezoek het Business Software Event

Bron: The Factory Files

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden