CeMAT 2018 wordt onderdeel Hannover Messe 2018

CeMAT 2018 gaat op in groter geheel van de Hannover Messe 2018

CeMAT 2018 wordt onderdeel Hannover Messe 2018 – Over twee weken draait voor de laatste keer de internationale vakbeurs CeMAT als zelfstandige beurs. Daarna maakt de vakbeurs CeMAT 2018 deel uit van de veel grotere industriebeurs Hannover Messe. Dat was vijftien jaar geleden ook het geval.

Terug naar af dus voor de CeMAT, die al wat langer bezig is met een zoektocht naar de juiste invulling van wat wereldwijd nog altijd het grootste evenement is op material handling gebied. In 2002 werd de CeMAT los gemaakt van Hannover Messe, waar de beurs lange tijd onderdeel van uitmaakte. Tijdens de grote Industrie Messe in Hannover lopen beurzen tegelijkertijd voor diverse sectoren, zoals aandrijftechniek, productieautomatisering, energietechnologie, toelevering en mobiliteit. Met name grote heftruckfabrikanten drongen aan op een aparte CeMAT, eens in de drie jaar.

CeMAT 2018: Van drie jaar naar twee jaar

De driejaarlijkse cyclus werd in 2014 weer los gelaten om terug te keren naar een tweejaarlijkse verschijningsvorm. Achtergrond was enerzijds de druk van concurrent LogiMAT in Stuttgart die jaar in jaar uit een grotere beurs wist neer te zetten. Ook werd samen met Transport Logistics in München besloten om elkaar de hand te reiken, waarbij de beurzen elkaar zouden versterken en aanvullen – CeMAT wordt in de even jaren gehouden, Transport Logistic in de oneven jaren.
Dit jaar besloot CeMAT om de verpakkingswereld toe te voegen aan het spectrum en maakte om die reden hal 13 vrij voor de beurs Empack van Easyfairs.

Meer exposanten op de CeMAT 2018

Volgens beursorganisatie Deutsche Messe is het tijd voor een uniek platform, waarin in alle aspecten van het vleugelbegrip Industrie 4.0 tot hun recht komen. Daar hoort material handling ook bij. Bezoekers ontdekken op die manier de onderlinge synergie tussen de diverse themagebieden. De Hannover Messe trok dit jaar 190.000 bezoekers en telde 5.200 exposanten van over de hele wereld. De CeMAT dit jaar – van 31 mei tot en met 3 juni – zal zo’n 1.000 standhouders omvatten. In 2014 kwamen hier 53.000 bezoekers naar toe.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden