CES 2016 met technologische bedrijven uit Eindhoven

CES 2016 met een Hollands tintje

De toonaangevende Amerikaanse technologiebeurs Consumer Electronics Show CES 2016 is woensdag losgebarsten. Duizenden bedrijven laten de nieuwste ontwikkelingen zien op elektronicagebied. Wat heeft Eindhoven te bieden op de beurs?

Wie technologie zegt, zegt Eindhoven. Vanzelfsprekend staan er dus ook Eindhovense bedrijven te pronken op CES 2016, dat van 6 tot en met 9 januari plaatsvindt. Er staan in totaal maar liefst 3.600 bedrijven. Zij zullen allemaal hun best doen om op te vallen, want er liggen grote investeringen op de loer. Wie vertegenwoordigt Eindhoven en wat hebben zij te bieden? Een overzicht:

Intrinsic-ID

Intrinsic-ID is een digitaal beveiligingsbedrijf, gevestigd op de High Tech Campus. Op CES haakt het bedrijf samen met InvenSense in op het opkomende internet of things, specifiek de beveiliging daarvan. “Sensors are at the heart of any IoT application but until now, sensor security has not been addressed because of cost and size restrictions. With the increasing awareness of IoT security this can no longer be ignored. TrustedSensor is the first sensor product that integrates security without compromising on performance and efficiency.” (bron)

NXP

Een bedrijf als NXP kan natuurlijk niet ontbreken op deze beursvloer. De oude Philips-tak hoeft zich als gevestigd chipfabrikant wellicht niet meer te bewijzen. NXP zit gewoonweg in ontzettend veel apparaten en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. Daarom laat het bedrijf zien waar de technologie nu staat en hoe die er wellicht straks uitziet. Ook hier komt het internet der dingen weer langs. Bezoekers kunnen kennismnaken met allerlei toepassingen en technieken: wearables, zelfrijdende auto’s, drones, draadloze oortjes, het is bijna te veel om op te noemen. Ook de draadloze technologie NFC (voor bijvoorbeeld contactloos betalen) is een groot thema.

ZENS

ZENS houdt het lekker simpel door gebruiksvriendelijke draadloze opladers voor talloze apparaten aan te bieden, voornamelijk mobiele telefoons. Op de CES onthulde ZENS een draadloze oplaadhoes voor de iPhone 6 en iPhone 6s, en een (draadloze) Apple Watch powerbank (mobiele oplader).

Philips

Dan een ander zwaargewicht: Philips. Het elektronicabedrijf richt zich tijdens CES 2016 op digitalisering van gezondheid(szorg). Het cloud-platform HealthSuite moet de gezondheidszorg dichter bij huis brengen. Door middel van het koppelen van allerlei apparaten (hallo internet of things) moet het voor zowel consumenten als bijvoorbeeld je huisarts (of zorgverzekeraar) inzichtelijk worden hoe gezond je bent, en wat je kunt doen om die gezondheid te verbeteren. Dit kan bereikt worden door middel van een aantal apps van Philips.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden