Concrete demonstraties van Industry 4.0

Volop Industry 4.0 op de WoTS 2016

De kansen van de vierde industriële revolutie hebben de afgelopen jaren grote aandacht gekregen. Naast de vakmensen in de industrie zien landelijke media, adviesbureau’s en banken de mogelijkheden van Industry 4.0. De actuele realiteit is, dat men nu concrete voorbeelden zoekt. De gewenste technologie bestaat al en waar het concept gestart is (een beursvloer) kan de realisatie in concrete demonstraties ook getoond worden. Tijdens de World of Technology & Science wordt van 4 tot en met 7 oktober een tour langs demonstraties georganiseerd.

De engineering, technologie en systemen die beschikbaar zijn, om vanuit de Cloud, ERP en MES naar de productielijn te komen, worden tastbaar in de demonstraties in de tour. Bij Industry 4.0 toepassingen is een goede analyse van de data essentieel. De meetinstrumenten in de procesindustrie en de sensoren voor machines en producerende bedrijven zijn cruciaal voor het aanleveren van goede data. Voordelen voor de industrie liggen in concrete zaken als beschikbaarheid, flexibiliteit en korte doorlooptijden.

De mogelijkheden van smart sensoren voor temperatuur, druk en analyse worden door JUMO Meet- en Regeltechniek getoond. Altheris laat de voordelen van de real-time generatie van data met hun sensoren zien aan de hand van de Delft Hyperloop: een toekomstige manier van transport.

Bosch Rexroth heeft Industry 4.0 praktisch gemaakt naar een simulatie van een geautomatiseerde assemblagelijn met productie batchgrootte één, cyber-fysische systemen, RFID-ondersteunde assemblage en logistieke toepassingen voor de productielijn. Lenze legt meer nadruk op de machinebouw en laat zien hoe dat gebeurt, eigenlijk al sinds 1947.

Festo legt in de demonstratie nadruk op de complementaire oplossingen. De mogelijkheden in Smart Engineering, Smart Manufacturing en Smart Customization worden gerealiseerd door een samenwerkingsverband tussen vijf unieke bedrijven.

SICK laat in een aantal praktische demonstraties zien hoe bestaande technieken, zoals de combinatie van IO-Link en intelligente sensoren Industry 4.0 mogelijk maken. De Iopener (eye-opener) van IO-link wordt ook door ifm electronic benut: hoe zijn al die Big Data makkelijk te handlen?

Op de stand van Turck wordt op een speelse wijze een beeld gegeven van Industry 4.0 op een rij. De demonstraties geven een praktische weergave van de actuele principes rond interoperabiliteit, modulariteit, decentralisatie, service oriëntatie en virtualisatie. De vier op een rij demonstratie maakt het voor iedere bezoeker leuk en toegankelijk.

De volledige tour is de gelegenheid om de realisatie van Industry 4.0 concreet te beleven. Iedere dag wordt een Philips Hue set als dagprijs uitgereikt.

U kunt zich via deze link aanmelden voor een gratis bezoek aan de beurs en deze tour.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden