Concrete inzet van Industrie 4.0 binnen de metaalindustrie

Door een concrete inzet van Industrie 4.0 wordt stuks productie binnen de metaalindustrie laagdrempelig mogelijk gemaakt. Wat is hieraan vooraf gegaan, wat kunnen we hiervan leren en hoe blijven we leren? Carel van Sorgen van 247TailorSteel neemt u in de lezing op het Machinebouw event mee in zijn transitie en praat u bij over de mogelijkheden. Later op de dag hoort u tijdens de presentatie van Peter Noodelijk van Duranmatic verdere verdieping over hoe u industriële (machine)netwerken veilig kunt koppelen met internet.

Industrie 4.0 en Big Data vragen om betrouwbare koppelingen tussen industriële netwerken onderling en het internet. Naast een trendoverzicht van alle populaire veldbussen laat Duranmatic zien dat met behulp van gateways afzonderlijke netwerken naast en met elkaar gebruikt kunnen worden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de installatie. Daarna wordt ingegaan op koppelingen tussen de diverse veldbussen en het internet (de ‘cloud’) en hoe veilige data-koppelingen te realiseren zijn.

Naast lezingen over automatisering is er op het Machinebouw event ook vanalles te leren over aandrijfvraagstukken. Er wordt bijvoorbeeld ingegaan op de voor- en nadelen in de toepassing van diverse motoren. Is een Servo motor beter dan en Closed Loop Stappenmotor? In de presentatie van Zilvertron leren we dat het altijd afhangt van de applicatie. Daarom zal de keuze altijd maatwerk blijven! Om meer inzicht te krijgen in de eigenschappen van Closed Loop Stepper en AC-Servo (ook closed loop) worden beiden besproken.

David Verkooyen legt namens Eltrex Motion uit dat direct drive motoren in veel gevallen een goede oplossing voor de machinebouwer zijn in de praktijk is er nog veel onbekendheid voor deze technologie. Op het Machinebouw event heeft u in ieder geval de kans om hierover goed geïnformeerd te worden.

Via deze link kunt u zich als machinebouwer, industrieel eindgebruiker of system integrator kosteloos registreren voor een bezoek.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden