Constructeursdag 2015: Kan een engineer nog wel outside-the-box ontwerpen?

Constructeursdag 2015

Kan een engineer nog outside-the-box ontwerpen?’ Deze vraag staat 10 november centraal tijdens de vierde editie van de Constructeursdag in de Fabrique in Maarssen. En die vraag moet natuurlijk met een volmondig ‘Ja!’ worden beantwoord.

De Constructeursdag belooft wederom een inspirerende en verrassende dag te worden voor iedereen die te maken heeft met, of geïnteresseerd is in, werktuigbouwkundig construeren. Diverse topsprekers met passie voor hun vak zijn bereid om hun kennis en visie met u te delen op de Constructeursdag. De huidige stand van zaken én de uitdagingen voor morgen vormen de rode draad. Erik Tempelman (TU delft) neemt op 10 november de rol van dagvoorzitter op zich.

Constructeursdag 2015 inspirerende programma

  • The Living Heart Project – Steve Levine (Dassault Systèmes)
  • Design Thinking en Experience Design – Han Toebast (VanBerlo)
  • Bent u voorbereid op Smart Industry? – Kelly Jagers op Akkerhuis (Wibu Systems)
  • De sterkte van FDM geprint PLA, welke parameters hebben de grootste invloed? –
  • Jim Floor (Ultimaker)
  • Gaan creativiteit en Lean Product Development wel samen? – Siego de Sitter (B/E Aerospace / Craft Lean Management)

Een aantal lezingen van de Constructeursdag uitgelicht:

Design Thinking en Experience Design – Han Toebast (VanBerlo)
Bezoek de lezing van Han Toebast en wordt meegenomen in de wereld van Design Thinking en Experience Design. Met inspirerende cases laat Han zien op welke wijze hij samen met zijn klanten op onorthodoxe wijze hun business cases benadert. Een aanpak die resulteert in producten, services of product-servicecombinaties die de eindgebruiker centraal stellen. Techniek is hierbij een middel om dat doel te bereiken, want of je nu producten, services of software aanbiedt; volgens Han heeft een goede totale gebruikservaring een belangrijke invloed op uw omzet en marktaandeel.

Bent u voorbereid op Smart Industry? – Marcel Hartgerink (Wibu-Systems)
U bent geniaal! De door u ontwikkelde machine, software of apparaat resulteert in maximale efficiëntie in werkprocessen; minder voorraad, minder tijd en minder investering; go Smart Industry! Maar hoe zit het met de security van uw sourcecode, de bescherming van de integriteit, intellectual property, know-how bescherming, bescherming van vertrouwelijke informatie, authenticatie en monetisatie? Bent u daar ook zo geniaal in? Welke oplossingen zijn er om een product en (online) proces te beveiligen?

The Future of Making Things – Lieven Grauls (Autodesk)
De ‘cloud’, ‘mobile’, ‘social media’ en de ‘maker movement’ veroorzaken een revolutie in de klassieke maak-industrie. Dit heeft invloed op de vraag en eisen van de consument naar een meer opmaat gemaakt, gepersonaliseerd en intelligent product. Dit heeft gevolgen hoe we producten ontwerpen en produceren. The Future of Making Things laat zien hoe de technologie van vandaag en morgen de maakindustrie kan helpen de stap naar morgen te zetten.

Wilt u meer informatie of zich inschrijven? Klik hier voor de Constructeursdag 2015.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden