Cyber Security vraagt om intensieve samenwerking op WoTS 2016

WoTS 2016 vakbeurs en Cyber Security

Met de alom aanwezige connectiviteit is Cyber Security op de vakbeurs WoTS 2016 van belang en dat vraagt meer en meer om grootschalige samenwerking. 

De veiligheid van netwerken en allerlei digitale apparatuur is van belang. Sinds de beginjaren van de hackers is er begrip ontstaan voor cyber security. Tegelijkertijd ziet die generatie nog steeds een onderschatting van de problematiek, omdat de gemiddelde burger de techniek niet beheerst en bedrijven vooral lijken te reageren op incidenten. Dit zijn opmerkingen van de eerste hackers zoals Captain Zap.

Als de huidige cyber attacks en cyber crimes vergeleken worden met de voorbeelden uit de jaren zestig, zeventig of tachtig, dan valt vanzelfsprekend de schaal op. Er zijn diverse sites, die geïnteresseerden real-time op de hoogte houden van cyber attacks. De vraag in de praktijk is, of het een directe actie van uw bedrijf vraagt. Bedrijven in de kritische infrastructuur hebben de vraag beantwoord en geven al heel lang prioriteit aan cyber security.

De voorlopers geven aan dat het gewenst is de cyber security gestructureerd, gestandaardiseerd en internationaal aan te pakken. In de realiteit vraagt dat om grote deskundigheid en intensieve samenwerking. Tijdens de World of Technology & Science wordt op dinsdag 4 oktober 2016 een seminar rond dit onderwerp georganiseerd.

Sprekers van Shell, Liander, FOX-IT en NEC 65 bieden in hun lezingen praktische kennis aan. Er wordt onder anderen nadruk gelegd op de IEC 62443, een Europese reeks van normen. Dat aspect illustreert vooral de drijfveer vanuit de industrie, om de aanpak standaard en door alle bedrijfsketens heen toegepast te krijgen. Shell en Liander zijn er zelf al concrete voorbeelden van. Naast de technische aspecten komen de gewenste veranderingen in processen en bij mensen aan de orde.

Uiteindelijk gaat het voor het individuele bedrijf er om op het juiste niveau keuzes te maken. Daar gaat Jeremy Butcher van FOX-IT afsluitend op in.

Bij de bezoekersregistratie voor de World of Automation, kunt u zich aanmelden voor dit seminar.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden