Dag van de Chemie

Dag van de Chemie trekt recordaantal bezoekers

De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) die op zaterdag 26 september de Dag van de Chemie organiseerde, kan terugkijken op een uitermate succesvolle negentiende editie. Bijna 50.000 bezoekers kwamen tijdens de open dag langs bij een van de vijftig bedrijven die hun deuren voor het grote publiek openden. Het aantal bezoekers is daarmee een verdubbeling in vergelijking met twee jaar geleden toen de dag 25.000 bezoekers trok.

Dag van de Chemie en innovatie

“De open dag stond volledig in het teken van innovatie. Het was fantastisch om te zien dat de deelnemende bedrijven alles uit de kast hadden getrokken om omwonenden, ouders, kinderen en andere geïnteresseerden te informeren over alle nieuwe ontwikkelingen en producten”, aldus Colette Alma, algemeen directeur van de VNCI. De dag was tevens dé mogelijkheid om werkzoekenden te interesseren in een baan in de chemische industrie.

Kidslab

De TU Delft was een van de deelnemende bedrijven die rond de 750 bezoekers mocht verwelkomen. Eduardo Mendes namens de TU Delft: “Ook wij mogen terugkijken op een succesvolle dag. Er was veel interesse in ons speciaal opgezette Kidslab waar kinderen hun eigen batterij konden maken.” Chemiepark Chemelot in Geleen trok ruim 3.000 bezoekers. Het publiek verbaasde zich daar over de eerste menselijke onderkaak uit een 3D-printer, vederlicht maar ijzersterk kunststof en over vele gekke proefjes. Op het Polymer Science Park maakten de bezoekers kunststof uit melk. Ook hier was de Dag van de Chemie een groot succes.

De Dag van de Chemie wordt eens in de twee jaar georganiseerd door de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI).

Over de VNCI

De VNCI behartigt de collectieve belangen van de chemische industrie in Nederland. Meer informatie over de VNCI: www.vnci.nl.

Bekijk hier de website van de Dag van de Chemie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden