Data! Het nieuwe goud – PPA Dag 2017

Veel interessante lezingen over industriële data op de PPA Dag 2017

PPA Dag 2017 veelbelovend – Door de wereldwijde concurrentie is er een continue zoektocht naar effectiever en efficiënter gebruik van systemen, materialen, grondstoffen en tijd. Om de juiste beslissingen te nemen, is adequate informatie een absolute noodzaak. De benodigde data kunnen automatisch gegenereerd en gevalideerd worden. De vertaling naar goede beslissingen komt aan de orde via dashboards en analyses, waar Gain in hun presentatie op ingaat. De sprekers van Wonderware en Hellebrekers bieden aanvullende presentaties, zodat u de beschikbare data goed kunt inzetten voor verbetering van uw productieproces.

De toegankelijkheid van de data, de authorisaties en de automatische generatie van data worden toegelicht in de presentatie van Paul Janssen van Gain en Martijn Verstrepen van The Information Lab Netherlands. Aan de hand van een gerealiseerd OEE-verbetertraject binnen een batchproductieproces, wordt de toegevoegde waarde van KPI-dashboarding en BI-analyse voor uw organisatie toegelicht.

Eric van Nispen van Wonderware gaat ook in op de centrale besturing op basis van KPI’s. Er worden specifieke automatiseringsoplossingen geboden om relaties tussen proceswaarden centraal bloot te leggen. Dat wordt vertaald naar real-time stuurinformatie. Op basis van deze informatie kan het functioneren van uw installatie direct geoptimaliseerd worden. Winst is daarbij onder andere te behalen door een efficiënter grondstoffen- en energieverbruik.

Maurice Ditewig van Hellebrekers Technieken gaat nadrukkelijk in op het realiseren van Industry 4.0 concepten. In de presentatie worden drie stappen besproken, waarmee bedrijven van een reactief naar een proactief productieproces komen. De drie stappen betreffen achtereenvolgens het verzamelen van productiedata, het analyseren van de waardestroom van het productieproces en het realiseren van een data driven productieproces. Deze drie stappen zullen geïllustreerd worden aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden.

Niet alleen in het lezingenprogramma maar ook op de kennismarkt met exposanten kunt u terecht met vragen over systeemintegratie. De nieuwe exposant EKB Groep is als system integrator een goed aanspreekpunt over de te nemen stappen naar een optimaal, veilig en geïntegreerd productieproces.

Het volledige programma van de PPA Dag 2017 kunt u hier vinden. U kunt zich via deze link aanmelden voor een bezoek aan het PPA event.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden