Den Haag gastheer Europese vakbeurs over drones

Vakbeurs over drones

Den Haag is volgend jaar gastheer van de tweede editie van de Europese vakbeurs over drones ‘The Unmanned Systems Expo’ (TUSExpo).

De beurs wordt van 2 tot en met 4 februari 2016 in het World Forum gehouden. De TUSExpo is gericht op de snelgroeiende markt van onbemande systemen zoals drones en robots. Er worden commerciële en civiele toepassingen getoond op het gebied van onder meer veiligheid, landbouw, industrie, wetenschap, space, entertainment, defensie en natuurbescherming. De TUSExpo zal naar verwachting ruim 2.500 internationale gasten trekken.

TUSExpo 2016

Het TUSExpo business platform bestaat onder andere uit een conferentie, expo en ‘matchmaking’ programma. Tijdens de conferentie belichten vooraanstaande internationale sprekers uit het bedrijfsleven, de wetenschap en van de overheid de laatste technologische uitvindingen, de toepassingen daarvan en juridische kwesties. Op de expo en ‘live demonstration zone’ kunnen bezoekers zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is op het gebied van onbemande systemen. Net als vorig jaar, zal er in 2016 naast een universiteitszone en een beursvloer, een uniek startuppaviljoen zijn, waar kleine innovatieve startups kunnen exposeren.

Den Haag, the place to be

Wethouder van Engelshoven (Kenniseconomie, Internationaal, Onderwijs en Jeugd): “Het is fantastisch dat deze Europese vakbeurs weer voor onze stad kiest. Het laat zien dat Den Haag en het veiligheidscluster The Hague Security Delta internationaal erkend worden als dé plek waar je moet zijn als het gaat om ontwikkelingen op het gebied van veiligheid.”

De eerste editie van TUSExpo in februari 2015 was een groot succes met ruim 1.500 bezoekers en 75 journalisten die verslag deden van de vakbeurs. Organisatoren Anoeska Hagenstein, Martijn van Dijk en Niels Westendorp kiezen bewust voor Den Haag: ‘De support die zowel de gemeente Den Haag, InnovationQuarter en het veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD) bieden, spelen daarbij een belangrijke rol. Deze partijen zien het belang in van deze zeer snel ontwikkelende industrie van onbemande systemen. Niet alleen op nationaal maar ook op internationaal niveau.”
Meld u aan

Heeft u interesse in deelname als bezoeker of exposant? Alle informatie vindt u op www.tusexpo.com.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden