Doek valt voor ict-beurs CeBIT

Onvoldoende interesse bij exposanten en teruglopende bezoekersaantallen. De zakelijke ict-beurs CeBIT, die in juni 2019 gehouden zou worden, is geschrapt. Volgens beursorganisator Deutsche Messe is er onvoldoende animo bij exposanten en publiek voor een algemeen ict-event. De techbeurs gaat in afgeslankte vorm verder, onderdelen die samenhangen met productie en industrie worden onderdeel van industriebeurs Hannover Messe, die in april 2019 wordt gehouden.

Volgens beursorganisator Deutsche Messe is de afgelopen jaren de vraag naar een handelsbeurs gericht op de hele breedte van de markt afgenomen. CeBIT-onderdelen die inhaken op vernieuwingen binnen de industriële automatisering zullen weer onderdeel worden van de Hannover Messe waarvan het in 1986 afsplitste als een eigen beurs voor ict- en automatisering.

In 2018 is geprobeerd om CeBIT te positioneren als zomers techfestival, maar ook in die nieuwe opzet vielen de bezoekersaantallen tegen. Bovendien zou de beursorganisator op dit moment pas een fractie van de aanmeldingen hebben van het aantal exposanten dat normaal een plekje reserveert op de beursvloer.

In 2001 trok de beurs een recordaantal van 830.000 bezoekers, afgelopen editie waren er 120.000 bezoekers. Bovendien verloor de beurs wat glans als plek waar bedrijven hun nieuwste software of technologie onthullen. In 1995 kam Microsoft-topman Bill Gates bijvoorbeeld nog naar Hannover om daar het nieuwe besturingssysteem Windows 95 te presenteren voor publiek. Tegenwoordig organiseren bedrijven steeds vaker eigen evenementen voor productlanceringen en kiezen ze niet het momentum van een grote ict-beurs.

Deutsche Messe maakt bekend dat CeBIT-beursdirecteur Oliver Frese op eigen initiatief opstapt als gevolg van het stoppen van de beurs.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE EVENTS!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden